„Provoz na komunikaci z Klatov je uzavřen. Objízdná trasa vede přes obec Litice, Radobyčice, Výsluní,“ uvedla krátce po nehodě policejní mluvčí Michaela Raindlová. Silnice byla nakonec uzavřena několik hodin.

Při nehodě se zranily dvě osoby, které si převzala do péče záchranná služba. „Záchranáři z místa transportovali ženu ročník 1986 a muže ročník 1978 oba s lehčími zraněními na akutní příjem FN Lochotín. Dalších 5 osob zůstalo na místě bez zranění," sdělila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Řidič vozidla značky Honda jel po silnici I/27 ve směru od Klatov na Plzeň a z důvodu tvořící se kolony začal brzdit. Do jeho automobilu následně narazila řidička vozidla značky Seat Toledo, která jela za ním. Došlo k odražení vozidla značky Honda a následnému střetu s dalším vozidlem značky Dacia. Do Seatu poté ještě narazilo vozidlo značky Audi, následkem čehož se vozidlo Seat odrazilo a střetlo se s již havarovanými vozidly a s řidičkou Seatu, která se nacházela na komunikaci mimo vozidlo," popsala průběh nehody Raindlová.

U řidičů byly provedeny dechové zkoušky na alkohol s negativním výsledkem, u zraněné řidičky ji nebylo možné provést a byl nařízen odběr krve.