„V neděli 14. února jel 29letý řidič z Klatovska s vozidlem hyundai po silnici ve směru od Železné Rudy na Špičák. V pět hodin při průjezdu mírnou pravotočivou zatáčkou v obci Špičák nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze vozovky, kde byla vrstva rozbředlého sněhu. Dostal s vozidlem smyk, vjel mimo komunikaci a narazil do žulového pomníku. Řidič se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,55 a opakovaně 2,51 promile alkoholu. Škoda činí 120 tisíc korun," uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie. Dodala, že řidič byl převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ač je to neuvěřitelné, ani více než 2,5 promile nestačilo na první místo ve víkendovém žebříčku řidičů-opilců na Klatovsku. To obsadil muž ve věku 52 let z Plánicka, řídil Citroën Saxo a byl v pátek odpoledne kontrolován v Kolinci. „Dechová zkouška byla s výsledkem 2,90 a opakovaně 2,59 promile alkoholu. Řidičský průkaz nebyl zadržen, protože tak učinili policisté na Plánicku. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedla Ladmanová.

Ostatní řidiči či řidičky se dopustili již jen přestupku. Ať již jde o muže, který nadýchal zhruba 0,5 promile alkoholu, či jednu ženu a čtyři muže pod vlivem drog. Ve většině případů byl test pozitivní na konopí, v jednom na amfetamin.

Desítku hříšníků uzavírá 34letý řidič z Plzně, který byl kontrolován na Špičáku. „Nepředložil ke kontrole žádný doklad totožnosti a odmítl se podrobit dechové zkoušce. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku," uzavřela Ladmanová.