„Ve 13.30 hodin řídil 39letý muž osobní vůz Škoda Superb v Nádražní ulici v Sušici, před ním jel řidič s vozidlem peugeot, který chtěl odbočit na místo ležící vedle komunikace do areálu tamní firmy. S vozidlem zastavil a čekal, až z místa vyjede nákladní vozidlo. Řidič vozidla škoda nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil přední částí do zadní části peugeotu. Následkem toho bylo vozidlo peugeot odhozeno vpřed a došlo k jeho poškození. Při nehodě byl lehce zraněn řidič peugeotu, který byl převezen do nemocnice v Sušici," popsala nehodu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Škoda na vozidlech je zhruba 50 000 korun. Oba řidiči se podrobili dechové zkoušce, u muže řídícího peugeot byla negativní a u druhého, který jel se škodovkou, bylo naměřeno poprvé 1,89 promile a podruhé 1,73 promile alkoholu v krvi. Tím ale jeho resty nekončily. „Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve. Policistům při šetření nehody nepředložil řidičský ani občanský průkaz a následně bylo zjištěno, že nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu," sdělila Brožová.

Dalšího, který neměl za volantem co dělat, odhalili policisté večer ve Villaniho ulici v Sušici, kde řídil Škodu Octavia 31letý muž. Byl kontrolován zda neřídí pod vlivem alkoholu. „První měření bylo s výsledkem 1,93 a druhé 2,05 promile alkoholu v krvi. Muž byl odvezen do lékařského zařízení, kde se podrobil odběru krve. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu," uvedla Brožová.