„Pětatřicetiletá žena z obce u Plané na Tachovsku jela s jízdní soupravou tvořenou Seatem Alhambra a přívěsem po silnici ve směru od obce Lovčice na Nicov. V levotočivé zatáčce se plně nevěnovala řízení, s vozidlem vjela do protisměru a zrcátkem se střetla s protijedoucím vozidlem. Po střetu řidička strhla řízení vpravo, vjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila s vozidlem do vzrostlého stromu,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Při dopravní nehodě se zranila řidička a spolujezdkyně. „Z místa jsme transportovali do Klatovské nemocnice při vědomí ženu ročník 1983 a slečnu ročník 2003. Nebyly v přímém ohrožení na životě,“ uvedla za zdravotnickou záchrannou službu Andrea Divišová.

Dopravní nehoda v Železné Rudě.Zdroj: PČR

Dechová zkouška byla u řidičky negativní.

Další nehoda se stala večer u Železné Rudy. „Osmnáctiletý cizinec jel s vozidlem VW Golf po silnici ve směru od Čachrova na Železnou Rudu. Při průjezdu levotočivou zatáčkou se plně nevěnoval řízení, najel na prvý okraj vozovky, strhl řízení a havaroval mimo komunikaci. Vozidlo se odrazilo, přetočilo několikrát přes střechu a zůstalo na střeše,“ popsala Ladmanová.

Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Řidič a spolujedoucí byli převezeni k vyšetření do Klatovské nemocnice a propuštěni.

Policisté po prohlídce vozidla zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

Na místo vyjížděli hasiči, kteří se postarali o následky nehody. „Vozidlo se nacházelo v době příjezdu hasičů na střeše. Zraněné osoby vyprostili kolemjedoucí řidiči před příjezdem jednotek. Při nehodě došlo k úniku pohonných hmot, které hasiči zlikvidovali,“ sdělil krajský mluvčí hasičů Petr Poncar.

Ilustrační foto
Spravedlnosti unikal dva roky