První z nehod se stala kolem 13.45 hodin, kdy jel 57letý řidič z Janovic nad Úhlavou se Škodou Yeti právě od Janovic směrem na Klatovy. „Před pravotočivou zatáčkou v místě, kde se nachází vodorovná dopravní značka podélná čára souvislá, chtěl předjet dosud nezjištěný traktor. Řidič vyjel do protisměru v době, kdy byl předjížděn motocyklem tovární značky Yamaha. Na vzniklou dopravní situaci řidič motocyklu reagoval vybočením vlevo na levou krajnici, kdy zabránil střetu s osobním vozidlem, avšak havaroval na štěrkovém povrchu vlevo mimo pozemní komunikaci,“ uvedl Jan Kalivoda z klatovského dopravního inspektorátu. Zraněný motorkář, 69letý muž z Plzně, musel být se zraněním převezen do Klatovské nemocnice. „Žádáme, aby se přihlásil řidič traktoru,“dodal Kalivoda.

Druhá nehoda se stala zhruba o hodinu později na hlavním tahu z Klatov na Domažlice. Se Škodou Fabia tam jel 26letý řidič z Mrákova. U obce Koryta dojel kolonu tří vozidel. První dosud nezjištěné vozidlo odbočovalo vpravo, řidič druhého, Fiatu Stilo, snížil rychlost. Totéž udělal i šofér třetího auta – Škody Octavia. „Řidič octavie si všiml za ním jedoucí fabie, jejíž řidič za ním nedodržel bezpečnou vzdálenost, a za účelem zabránění střetu vyjel s vozidlem vpravo do prostoru autobusové zastávky. Řidič Škody Fabia nestačil zastavit a střetl se s Fiatem Stilo. Ke střetu se Škodou Octavia nedošlo, a to díky včasnému úhybnému manévru jejího řidiče,“ popsal karambol Kalivoda. Při nehodě se zranily dvě spolucestující z fabie. „Ženu, ročník 1976, i dítě, ročník 2008, jsme předali do péče klatovských chirurgů,“ konstatoval krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha.

Policie žádá řidiče dosud nezjištěného vozidla, které odbočovalo vpravo, aby se přihlásil na dopravní inspektorát.

Záchranářům v Manětíně slouží od úterý moderní výjezdová základna. Z nevyhovujících stísněných prostor v centru města se přestěhovali do novostavby v těsném sousedství hasičské zbrojnice. Pozemek darovalo město, 4,4 milionu Kč Plzeňský kraj.
Bílá místa? Na mapě záchranky žádná nejsou