Zhruba půl kilometru od Velkého Boru směrem na Nepomuk se v neděli večer srazila dvě osobní auta. Neštěstí bohužel nepřežily dvě osoby.

Podle předběžných policejních zjištění nehodu způsobila 26letá řidička BMW. "Řidička jela ve směru od Defurových Lažan na Velký Bor. Z dosavadního šetření vyplývá, že při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost vozidla, nezvládla řízení a auto uvedla do smyku. Už na rovném úseku pak přejela do protisměru, kde čelně narazila do osobního auta peugeot," informovala krátce před 23. hodinou policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Při nehodě na místě zemřel dvačtyřicetiletý řidič peugeotu i jeho o rok starší manželka. V ohrožení života je také tříleté dítě, které cestovalo v peugeotu. Záchranáři ho s poraněním hlavy letecky transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň. V automobilu BMW, kde se kromě řidičky nacházel také spolujezdec, nebyl nikdo zraněn. 

Na operační středisko byla nehoda nahlášena ve 20.13 hodin. "Na místě zasahují tři jednotky hasičů, dvě z Horažďovic a jedna z Nepomuku. Hasiči v první řadě prováděli resuscitaci až do příjezdu zdravotnické záchranné služby a vyprošťování osob za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči odstraní uniklé provozní kapaliny a provedou úklid vozovky, aby mohla být zprůjezdněna," uvedl zhruba ve 22.30 na místě velící důstojník HZS Plzeňského kraje Robert Kučera. 

Do vyšetření nehody bude silnice mezi Velkým Borem a Defurovými Lažany uzavřena, policisté odklánějí dopravu přes Chanovice.

David Kojan, Klára Mrázová