První z nehod se stala v sobotu okolo 15. hodiny. „Po komunikaci ve směru od obce Nedanice na Klatovy jel na jízdním kole 21letý muž z Příbramska. Za obcí Nedanice vjel na nezpevněnou krajnici a do silničního příkopu, kde havaroval," uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie. Cyklista, který zůstal po pádu z kola ležet na silnici, měl štěstí. Nikdo ho nepřejel a navíc si ho brzy všiml projíždějící řidič, který oznámil nehodu na tísňovou linku. I tak s ním měli práci záchranáři. „Pacient byl převezen do Klatovské nemocnice," informovala krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková. Cyklista se před nástupem do sanitky podrobil dechové zkoušce, která jasně ukázala příčinu pádu. „Přístroj naměřil 2,82 a opakovaně 2,77 promile alkoholu," řekla Ladmanová.

Další vážná nehoda se stala v sobotu po 21. hodině, kdy s octavií havaroval 25letý muž z Klatovska, jedoucí od obce Jesení směrem na Čachrov. „Za odbočkou na Chotěšov vjel vpravo mimo vozovku a s vozidlem narazil do vzrostlého stromu," uvedla Ladmanová. Muž musel být s poraněním hlavy převezen do nemocnice v Klatovech. „Vzhledem k rozsahu zranění nemohla být provedena dechová zkouška a byl zajištěn odběr krve. Hmotná škoda činí 70 tisíc korun," dodala Ladmanová.

Rčení do třetice všeho zlého se naplnilo v neděli před polednem, kdy se 39letý motorkář z Prahy srazil u Vlčkovic na Kolinecku s VW Polo, s nímž od tamního rybníka vyjížděl na hlavní silnici 66letý muž z Plzně. I když na místo přiletěl záchranářský vrtulník, motorkář na místě podlehl těžkým zraněním. Kdo byl na vině, zatím nelze říci, neboť míru zavinění obou účastníků policie stále šetří.

Velké štěstí naopak měl 21letý mladík z Klatov, který v sobotu hrůzostrašně havaroval s VW Golf, když jel od Sušice na Dlouhou Ves. „Po projetí pravotočivé zatáčky vjel vpravo mimo komunikaci a pravou částí vozidla najel na svodidla. Řidič se s vozidlem vrátil po 40 metrech zpět na silnici a vjel vlevo mimo vozovku, kde narazil do betonových panelů sloužících k přechodu. Vozidlo se vymrštilo, narazilo do příkopu a převrátilo se na střechu," popsala karambol Ladmanová. Mladíkovi se sice prakticky nic nestalo, ale čeká ho zřejmě soud. Po nehodě totiž nadýchal 1,65 promile alkoholu.