Tragédie se stala v úterý před 11. hodinou mezi obcemi Dlouhá Ves a Hartmanice. Chlapec  vezl svého kamaráda na jednomístném motokrosovém stroji bez registračních značek. „Řidič dle svědeckých výpovědí předjel dodávku a znovu se zařadil do svého jízdního pruhu. Poté však zřejmě nezvládl řízení a havaroval mimo komunikaci," popsala nehodu policistka Jana Tomková.


Hasiči spolu se zdravotníky poskytovali na místě pomoc oběma zraněným, i přes jejich snahu ale řidič na místě závažným zraněním podlehl. „Druhý mladík byl s těžkými poraněními letecky transportován do Fakultní nemocnice v Plzni," uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková. „Mohu potvrdit, že muž je u nás hospitalizovaný. Jeho stav je vážný," řekla v úterý odpoledne Deníku mluvčí FN Plzeň Renata Jenšíková.

Několik hodin podle informací Deníku trvalo, než policie zjistila, kdo vlastně nedaleko Dlouhé Vsi havaroval. „Na základě získaných poznatků byli ztotožněni oba účastníci nehody. Řidičem, který na místě zemřel,  byl 16letý mladík, jenž nevlastní náležité řidičské oprávnění. Tento motocyklista vezl stejně starého spolujezdce," uvedla Tomková a doplnila, že šetřením všech dalších okolností případu se nyní budou zabývat klatovští kriminalisté.

Tragédie hluboce zasáhla především Dlouhou Ves, odkud oba mladíci jsou. „Je to hrozné neštěstí, ani nemám slov. Teď jsem před chvilkou mluvil s jejich kamarády, ti jsou z toho úplně hotoví. Zasáhlo nás to tady všechny, děti i dospělé," řekl Deníku starosta Dlouhé Vsi Jiří Vichr.

Diskuze byla kvůli velkému množství nevhodných komentářů zrušena