„Ve 20.50 hodin projížděl 40letý muž z Klatovska s vozidlem tovární značky BMW obcí Puchverk směrem na Kolinec. Na konci obce zahlédl chodce, který držel jízdní kolo. Řidič strhl řízení vozidla vlevo, ale došlo ke střetu pravé přední částí vozidla s chodcem, který poté spadl na vozovku,“ popsala nehodu Dana Ladmanová z klatovské policie. Na místo byl vyslán i záchranářský vrtulník, ale muži z Mostecka, jenž na Klatovsko údajně přišel za prací, už nebylo pomoci. „Utrpěl zranění neslučitelná se životem. Snaha lékařů o jeho záchranu byla bohužel marná, zemřel na místě,“ uvedl krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha.

U řidiče byla provedena dechová zkouška i test, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou, oboje s negativními výsledky. U zemřelého byla nařízena soudní pitva.

Ilustrační foto.
Ke dvěma dětem sraženým autem letěl i záchranářský vrtulník

Nehodou se zabývají policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování a bude přibrán i znalec z oboru dopravy, který by měl mimo jiné odpovědět na otázku, zda byl chodec dostatečně vybaven reflexními prvky a zda ho řidič mohl vidět.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Na Klatovsku jde o druhou letošní smrtelnou nehodu.

Smrtelná nehoda v Puchverku na SušickuZdroj: PČR