Pětadvacetileté dívky z Mostu ležící bezvládně na silnici si v 16.20 hodin všimli náhodní svědci. „Byl mezi nimi i můj kolega, který tam byl na procházce se psem. Ihned jí začal pomáhat, další lidé volali záchranku. Kolega jí dával masáž srdce a probral ji k životu. Je vidět, že my pohřebáci můžeme být nápomocni i jinde, než se od nás očekává,“ smál se majitel sušické pohřební služby Miroslav Adámek.

Pro ženu musel přiletět záchranářský vrtulník. „Byla transportována na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ řekl Deníku krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha. V nemocnici byla ženě odebrána krev, aby se zjistilo, zda nebyla pod vlivem alkoholu či drog.

Co přesně se stalo, není zatím úplně jasné, podle Dany Ladmanové z klatovské policie ženu ale nejspíše srazilo vozidlo, když šla na konci obce po levé straně komunikace, kde není chodník. „Podle dosud zjištěných informací pravděpodobně šlo o osobní vozidlo bílé barvy,“ uvedla Ladmanová a dodala: „Nehodu prošetřují policisté z dopravního inspektorátu v Klatovech.

Z důvodu řádného objasnění průběhu nehody žádáme řidiče neznámého vozidla i případné svědky události o poskytnutí informací.

Sdělte je na dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na telefon číslo 974 334 251 nebo 974 334 250, či prostřednictvím e-mailu kt.di.podatelna@pcr.cz.“

Jiří Drahoš v Klatovech.
FOTO: V Sušici se Drahoše ptali na Merkelovou, v Klatovech ho vítaly děti z MŠ