Nehoda dvou vozů a motocyklu se stala nedaleko Bojanovic na Horažďovicku. „Šestačtyřicetiletý muž ze Sušice jel s vozidlem Ford Mondeo ve směru od obce Bojanovice na Horažďovice. Předjížděl v pravotočivé zatáčce vozidlo Škoda Octavia. Následně došlo v protisměru k čelnímu střetu vozidla Ford s motocyklem značky Kawasaki Ninja a bočnímu střetu vozidel. Motocyklista vjel vpravo, kde motocykl narazil do svodidel. Šestatřicetiletý muž spadl z motocyklu, utrpěl těžké zranění a byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni. Dechová zkouška nebyla na místě provedena a byl vyžádán odběr krve v nemocnici,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

U dalších dvou řidičů byly dechové zkoušky s negativními výsledky. U řidiče fordu byl proveden i test na návykové látky, který byl také negativní. Po prohlídce policisté od vozidla Ford zadrželi osvědčení o registraci vozidla. Policisté příčinu i okolnosti dopravní nehody dále prověřují. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Ladmanová.

Další vážně vypadající nehoda se stala rovněž v neděli odpoledne na Prášilsku. „S vozidlem Ford Focus jela jednatřicetiletá žena z Plzeňska od obce Skelná na Novou Hůrku. Při projíždění mírné levotočivé zatáčky dostala s vozidlem na zledovatělém povrchu komunikace smyk a vpravo mimo komunikaci se vozidlo přetočilo na střechu,“ sdělila Ladmanová.
Řidička se podrobila dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem. Policisté po prohlídce vozidla zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

Od nehody byli odvezeni tři zranění, včetně dvou děvčat. „Transportovali jsme dvě děti mladší 18 let s lehkými zraněními a muže také s lehčím zraněním do Klatovské nemocnice pozemní cestou,“ uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová.

Pestrý víkend na Špičáku.
FOTOGALERIE: Na Špičáku byl víkend pestrý