„V pátek v 19.25 hodin řídil muž ve věku 22 let ze Sušice ve směru od obce Strašín na Soběšice motocykl značky Yamaha. Při projíždění pravotočivé zatáčky vjel do protisměru, dále do silničního příkopu, narazil do křížku a zastavil se na louce," popsala Dana Ladmanová z klatovské policie nehodu, při níž se motorkář vážně zranil a musel pro něj přiletět i vrtulník.

„Jednotka spolupracovala se zdravotnickou záchrannou službou při zajištění základních životních funkcí těžce zraněného řidiče a jeho transportu do sanity k dalšímu nezbytnému ošetření. Pro přistání vrtulníku připravili hasiči přistávací plochu a dále spolupracovali s lékaři letecké záchranné služby," uvedla krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Motorkář, u něhož bylo dechovou zkouškou vyloučené požití alkoholu, byl transportován do nemocnice v Českých Budějovicích, kde se podrobil operaci a vše nasvědčuje tomu, že už je z nejhoršího venku. „Z jednotky intenzivní péče už byl přeložen na traumatologické oddělení, jeho stav je stabilizovaný," potvrdil v úterý mluvčí nemocnice Jan Dušek.