Dvě kuriózní dopravní nehody zaměstnaly o víkendu policisty na Klatovsku. V prvním případě nedokázala opilá žena ani vyjet z benzinky, ve druhém havaroval více než 70letý motorkář.

Neměla ani řidičák

První z nehod se stala v sobotu ve 3.50 hodin, kdy řídila v prostoru čerpací stanice v Nýrsku 29letá žena z obce na Klatovsku mazdu. „Řidička při rozjíždění dostala na mokré vozovce s vozidlem smyk a přední částí narazila do dvou klecí s uskladněnými propanbutanovými lahvemi. Na místo se dostavili policisté a řidička se podrobila dechové zkoušce s výsledkem měření 0,96 a opakovanou zkouškou 1,00 promile alkoholu," popsala karambol Dana Ladmanová z klatovské policie a doplnila, že žena souhlasila s lékařským vyšetřením spojeným s odběrem krve a byla převezena do zdravotnického zařízení v Klatovech. Problémy ale nebude mít jen kvůli alkoholu. „Policisté dále zjistili, že žena nevlastní řidičské oprávnění," vysvětlila Ladmanová. Škoda činí 30 000 Kč, nikdo nebyl zraněn.

Lékaři měli práci

Druhá z nehod se stala v neděli odpoledne, kdy jel 31letý muž z Klatov s vozem Mercedes Benz po komunikaci od obce Předslav směrem na Točník. Před Točníkem uviděl v protisměru vozidlo záchranné služby s výstražným světlem. Snažil se proto zajet s vozidlem k pravému okraji vozovky, aby umožnil průjezd sanitky, a zároveň zmírnil rychlost. Jenže to se stalo osudným 72letému motorkáři z Klatovska, který do něj zezadu narazil se svým motocyklem BMW. Zranění utrpěl on i jeho o pár let mladší spolujezdkyně. „Hasiči asistovali zdravotnické záchranné službě při jejich ošetření a transportu do sanitky. Také zajistili obě vozidla proti požáru," uvedla krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. „Muž i ženy byli převezeni do Klatovské nemocnice, oba s úrazem hrudníku," doplnila krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková. Celková škoda způsobená při nehodě byla vyčíslena na 120 000 Kč.