Před osmou hodinou ráno se v Kokšíně čelně střetla dvě osobní auta. „Řidička z Prahy, ročník 1958, jela s vozidlem Škoda Fabia od Plzně na Klatovy a v obci Kokšín v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobila rychlost jízdy na mokré vozovce, přejela do protisměru, kde se čelně střela s vozem Citroën Berlingo, který řídila žena ročník 1961. Dechové zkoušky byly negativní,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Další nehoda se stala v 8.30 hodin u Mochtína, kde rovněž řidička, ročník 1959, nezvládla průjezd pravotočivou zatáčkou. „S vozidlem Ford Fusion jela od Horažďovic na Klatovy a v pravotočivé zatáčce přejela do protisměru, vjela mimo vozovku, kde havarovala a s vozem skončila na střeše. Dechová zkouška byla negativní,“ sdělila Brožová.

Všechny tři ženy skončily v péči lékařů v Klatovské nemocnici, jejich zranění nebyla ohrožující na životě.

Naopak vážná nehoda se stala v 10.29 hodin nad Javornou, kde se střetlo osobní vozidlo Volkswagen Golf s nákladním převážejícím balenou asfaltovou směs. Ženu museli hasiči z vozu vystřihávat. „Řidička osobního vozidla nepřizpůsobila rychlost jízdy a narazila do nákladního vozidla. Vzhledem k jejímu zranění nebylo možno provést dechovou zkoušku, proto byl nařízen odběr krve. Řidič nákladního vozidla měl dechovou zkoušku na alkohol negativní. Náklad musel být přeložen, proto byla na silnici na více než hodinu zastavena doprava. Škoda na obou vozidlech byla vyčíslena na 380 tisíc korun,“ sdělila Brožová.
„Žena byla s vícečetnými zraněními převezena letecky na emergency Fakultní nemocnice v Plzni,“ uvedl krajský mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

K autu na střeše vyjížděly záchranné jednotky k Velkému Boru. Tam dvaatřicetiletá žena s vozidlem Ford Fusion nepřizpůsobila rychlost jízdy, nezvládla zatáčku, vyjela s vozidlem mimo komunikaci, kde se několikrát v poli převrátila přes střechu. „Žena byla se středně těžkými zraněními převezena do Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekl Brejcha.

Kašperk za Karla IV.
Rekord na Kašperku nepřekonají, může za to tropické vedro