Zatím neznámý pachatel totiž nedaleko Červeného Poříčí na trať položil betonové kvádry, do nichž vlak narazil. Souprava naštěstí nevykolejila a nehoda se obešla i bez zranění. Lidé z vlaku ale měli mimořádnou smůlu. Autobus, který pro ně přijel, havaroval.

„Několik minut po devatenácté hodině jsme přijali oznámení o nárazu osobního vlaku jedoucího směrem na Klatovy do pevné překážky," řekla Deníku policejní mluvčí Jana Tomková. K nárazu došlo podle Tomkové odhadem půl kilometru před vlakovou zastávkou Červené Poříčí. Zřejmě šlo o dva betonové kusy ve tvaru tvárnice. „Počet je zatím nepřesný, jelikož překážka byla roztříštěna. Ve vlaku cestovalo 32 osob, ale naštěstí k jejich zranění nedošlo," uvedla mluvčí.

Poškozeny byly pouze nárazníky vlaku, škoda je vyčíslena na 5 tisíc korun. Mohlo ale dojít k vážnému zranění osob. „S takovými případy se setkáváme většinou v období prázdnin, kdy zpravidla děti umisťují na kolejiště nejrůznější předměty, jako jsou mince nebo kameny," řekl mluvčí SŽDC Jakub Ptačinský s tím, že ojediněle se setkávají i s případy podobnými tomuto u Červeného Poříčí. „Trať byla uzavřena tři hodiny a deset minut," uvedl Ptačinský.

„Případ řeší kriminální policie Klatovy pro podezření ze spáchání trestního činu obecné ohrožení," řekla Tomková s tím, že v případě dopadení hrozí pachateli až osmiletý trest.
Nešťastný den

Pro cestující přijela náhradní autobusová doprava a všichni se již těšili, že se dostanou brzy domů. To ale bylo předčasné. Autobus totiž při otáčení sjel zadním kolem do příkopu, kde uvízl. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

„To snad není možné. Dnes mám opravdu nešťastný den. Neudělala jsem zkoušku, vlak narazí do nějaké překážky a ani autobus nás asi domů nedoveze," rozčilovala se Tereza Tesařová, která vlakem cestovala do Klatov. Autobus z příkopu vytáhli hasiči SŽDC. Během vyprošťování pro některé cestující přijeli příbuzní, ti zbylí nastoupili do autobusu a opět vyrazili na cestu domů.