„Třiačtyřicetiletý muž ze Stodska na motocyklu Kawasaki Versis jel ve směru na Červené Poříčí. Na křižovatce se silnicí na obec Jíno a účelovou komunikací, nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucí Škodou Superb, se kterou řidič odbočoval vlevo a pomalu jel křižovatkou, protože dával přednost protijedoucím vozidlům,“ informovala Dana Ladmanová z klatovské policie.

Doplnila, že motorkář narazil do tažného zařízení, na kterém byl umístěn nosič jízdních kol. Poté spadl na silnici. „Se středně těžkým zraněním byl převezen pozemní cestou na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ řekla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová.

Dechovými zkouškami bylo vyloučeno užití alkoholických nápojů u obou řidičů, odhadnutá hmotná škoda činí 160 tisíc korun. Na stejné silnici se bouralo i v sobotu odpoledne, konkrétně v Kokšíně. I tam museli zasahovat zdravotničtí záchranáři, kteří převezli do nemocnice ženu ve vysokém stadiu těhotenství a její dítě. Naštěstí nešlo o nic vážného.

Ilustrační foto.
Recidivista, který pobodal strážníka, opět vytáhl nůž