Nehodu podle policie zavinil devětasedmdesátiletý řidič z Klatov jedoucí s vozem hyundai od Čínova na Klatovy. „V místě křižovatky nedal přednost v jízdě vozidlu BMW čtyřiadvacetileté řidičky z Klatov, které jelo po hlavní silnici od Klatov na Plánici a došlo ke střetu,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Ve vozidlech cestovali pouze řidiči. Hasiči okamžitě oběma začali poskytovat první pomoc. Řidička jednoho vozidla nebyla zjevně zraněna, ale v průběhu zásahu se jí přitížilo. Hasiči ji uložili do úlevové polohy, čímž se její stav zlepšil. Řidič druhého vozidla ležel při příjezdu hasičů v příkopu. Hasiči mu z důvodu podezření na poranění krční páteře nasadili límec a po příjezdu ZZS spolupracovali při jeho dalším ošetření,“ uvedla krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

„Muž byl letecky transportován na akutní příjem Fakultní nemocnice Plzeň, a to kvůli vyloučení případného vnitřního zranění,“ doplnil krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha s tím, že žena byla převezena do Klatovské nemocnice.
Požití alkoholických nápojů u obou řidičů vyloučili policisté dechovými zkouškami.

Celková škoda na vozidlech byla vyčíslena na 160 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté dopravního inspektorátu v Klatovech.

Ilustrační foto.
Muži překopli v Měčíně plynové potrubí, mohou jít do vězení