„Devětatřicetiletý řidič z Vimperska jel s vozidlem Fiat Punto od Zhůří na Svojše. Při jízdě v klesání a po projetí mírné levotočivé zatáčky, údajně reagoval na srnu, která měla vběhnout na komunikaci, kdy řidič strhl řízení vpravo a čelně narazil do stromu mimo komunikaci. Ke střetu se srnou nedošlo. Při nehodě se zranil řidič, který byl převezen do zdravotnického zařízení,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Ve stromě skončila v sobotu také 61letá řidička z Prahy, která jela s vozidlem Škoda Fabia od obce Hejná na Boubín. V lesním úseku, po projetí levotočivé zatáčky vjela vpravo mimo komunikaci, kde havarovala. Spolujezdci byli převezeni do nemocnice ve Strakonicích k vyšetření. Dechová zkouška byla u řidičky negativní.

Další nehoda se stala v neděli odpoledne mezi Špičákem a Železnou Rudu. „Sedmadvacetiletý řidič z Plzeňska s motocyklem Yamaha před obcí Železná Ruda při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy, s motocyklem dostal smyk, přejel do protisměru a havaroval v levém silničním příkopu. Motocykl se po nárazu vymrštil zpět na komunikaci a střetl se s jedoucím vozidlem Jeep, který jel od Železné Rudy. Při dopravní nehodě byl zraněn řidič motocyklu, který byl převezen do nemocnice v Klatovech a po vyšetření propuštěn. Dechová zkouška byla u řidiče negativní,“ sdělila Ladmanová.

K nehodě vyjížděli železnorudští hasiči, kteří provedli protipožární opatření a odstranili uniklé provozní kapaliny z havarované motorky.

Ilustrační foto
Napadl městské strážníky a další dva muže