Dle původního hlášení bylo podezření, že byl muž sražen vozem. To ale policie na místě vyvrátila. „Před sedmou hodinou ranní vyjížděli policisté k nehodě, kdy cyklista ročník 1968 jel po komunikaci od Klatov na Zavlekov, kdy před obcí zřejmě vjel z dosud nezjištěných příčin na pravou krajnici a zpět do svého pruhu, kde padl na komunikaci na bok i se svým kolem. Při ohledání místa činu byla vyloučena možnost, že by mělo jít o střet s vozidlem. Dechová zkouška byla negativní, muž utrpěl zranění, se kterým byl převezen k lékařskému ošetření,“ sdělila policejní mluvčí Eva Červenková.

Dle policie nebyly na místě žádné známky střetu na jízdním kole, ani tomu neodpovídala zranění cyklisty. Nehodu bude nadále vyšetřovat.

Výstavba obchvatu Brodu.
Řidiči se budou muset vypořádat s objížďkami i v Kolinci a Nýrsku

Další nehodu, kde sehrál roli jezdec na kole, vyšetřují policisté také v Klatovech. Tam se stala v úterý ráno. "Osmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Volkswagen Transporter jel po ulici Dr. Sedláka ve směru od centra Klatov a při odbočování do areálu jedné z firem zřejmě přehlédl cyklistku, která jela po stezce pro cyklisty ve směru do centra. Cyklistka využila k jízdě stezku pro cyklisty vlevo dle jejího směru jízdy, kdy tato část je určena pro opačný směr jízdy. Došlo ke střetu vozidla se sedmašedesátiletou ženou, která utrpěla zranění, s kterým byla převezena k lékařskému ošetření," uvedla Červenková.

U obou účastníků dopravní nehody policisté vyloučili požití alkoholu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.