První dopravní nehoda, při které řidič „nadýchal", se stala v sobotu ve směru od Nýrska na Železnou Rudu. „Řidič (27 let) z Holýšovska na Domažlicku se s vozidlem VW Golf za obcí Hojsova Stráž na přímém úseku chtěl otočit, ale sjel zadní částí do silničního příkopu. Dechovou zkouškou mu policisté naměřili 1,74 a následně při opakování 1,49 a 1,76 promile alkoholu v krvi. Muž přiznal, že před jízdou užil v nočních hodinách alkoholické nápoje," uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Další nehoda se stala ve Vráži, kde jela 19letá žena z Domažlicka s vozidlem Volvo ve směru od Domažlic na Klatovy. Při projíždění pravotočivé zatáčky dostala na mokré komunikaci smyk, který nezvládla, a vjela do protisměru. Tam se střetla se zadní částí protijedoucího vozidla Škoda Superb a následně vjela vlevo mimo komunikaci a přední částí vozidla narazila do silničního příkopu, kde bylo odraženo a zůstalo v levém silničním příkopu. Dechovými zkouškami bylo vyloučeno požití alkoholu u obou řidičů.

K nehodě vyjížděli také hasiči. „Zajistili jsme místo nehody, opravili poničený patník a poté odstranili následky nehody. Hasiči poskytli zraněné řidičce předlékařskou pomoc. Poté ji záchranka převezla do Klatovské nemocnice," uvedla krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Bourali fotbalisté

Vážnější dopravní nehoda, která si vyžádala čtyři zraněné, přičemž v jednom případě šlo o dítě, se stala v sobotu odpoledne na silnici ve směru z Předslavi na Měcholupy. „Vozidlo Fiat Punto řídil 18letý muž z Přeštic. Po projetí pravotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, vjel do protisměru a čelně se střetl s protijedoucím vozidlem Peugeot 306. U řidiče fiatu byla dechová zkouška pozitivní, nadýchal 0,40 promile alkoholu. Policisté mu proto zadrželi řidičský průkaz," sdělila Ladmanová.

Podle informací Deníku v autě, které nehodu způsobilo, jeli fotbalisté Měčína B, kteří mířili na zápas do Měcholup.

Zraněné odvezla zdravotnická záchranná služba do Klatovské nemocnice.

Opět alkohol

Další řidič, který řídil i přesto, že pil alkohol, havaroval v neděli v Sušici. „Místní 21letý muž jel po ulici Příkopy s vozidlem VW Passat ve směru do centra. Při projíždění levotočivé zatáčky narazil vpravo do obrubníku chodníku. Na výzvu se řidič podrobil dechové zkoušce s výsledkem měření 0,99 a 0,93 promile alkoholu," uvedla Ladmanová.