Blaze Bayley je bývalý zpěvák slavné skupiny Iron Maiden. Předskokany mu bude dělat plzeňská formace Katr.

Bayley má velmi bohatou hudební minulost. Nejznámější je jeho působení v anglické heavymetalové formaci Iron Maiden, kde na pět let nahradil Bruce Dickinsona. S kapelou vydal i několik alb.

V Klatovech Bayley vystoupil již jednou, na podzim 2014, a spokojen byl on i fanoušci. „Byl jsem zvyklý hrát na pódiích pro desetitisíce lidí, ale mám rád i malé kluby, kde mám těsný kontakt s publikem. Ani mi nevadí, že tu někteří neumějí anglicky, důležité je, že cítí emoce toho songu. Fanoušci jsou ti, kdo mě živí a kdo mi dává energii zpět, takže je pro mě velmi cenné být s nimi v takto v těsném kontaktu," pochvaloval si po koncertě v music clubu U Košile Bayley.

Spokojeni byli i fanoušci. Známý zpěvák jim předvedl nejen své hudební umění a schopnost rozpumpovat dav, ale i velmi kladný vztah k fanouškům. Každému se ochotně podepsal, s každým si popovídal či se vyfotil.

Fanoušky hokeje na zimním stadionu v Klatovech vystřídají rockeři. Hokejový klub SHC Klatovy tam totiž 21. května od 19 hodin pořádá koncert tří skupin – Bonfire, Citron a Kečup. Kečup hraje na Klatovsku poměrně často, Bonfire budou mít premiéru a Citron se tam vrací po mnoha letech. Na co se mohou návštěvníci koncertu těšit, se Deník zeptal frontmana kapely Citron Radima Pařízka, který řekl i co je u nich ve skupině nového.

Rozhovor s Radimem Pařízkem si přečtete ve středečním Klatovském deníku. Stejně tak tam najdete soutěže o vstupenky na oba zmiňované koncerty.