Trautenberk má nyní za sebou velké turné, které skupina jela k novému albu „Ticho nad pekáčem“ a objeli s ním 18 koncertů po celé republice. „Ohlasy byly nad očekávání, podařilo se nám vyprodat velkou část těchto akcí. Dokonce jsme pro velký zájem přidali ještě jeden koncert v plzeňském DEPU a dva dny po sobě tento prostor naplnili k prasknutí.

Moc si přízně našich fanoušků vážíme a stále se snažíme pro ně vymýšlet něco nového. Na novém CD si s námi zazpívala například Verunka „Supice“ Borovková ze Tří sester, Jan „Protheus“ Macků z Dymytry a Miloš Bešta z kapely Asmodeus. Na jarní části tour s námi pro změnu hostoval a zpíval píseň Stomatometal Martin Zeller z kapely Cocotte minute,“ řekl za skupinu Dalibor Dvořák.

Trautenberk na koncertech.Zdroj: archiv skupiny

NA HRADY CZ SE TĚŠÍ

Po velkém turné se chystají bouřliváci rozproudit návštěvníky festivalů Hrady CZ. „Jde o prestižní festivalový seriál a už jsme o nich jednali delší dobu. Pro nás určitě zajímavá zkušenost, potkávají se zde kapely různých žánrů a letos je line up doplněn poprvé o větší množství rockovějších kapel. Takže se například s kluky z Dymytry a Harlej budeme potkávat i tam. Speciální zastávka pro nás bude na hradě Švihov, kterou máme doslova za humny. Tam se těšíme na vysloveně domácí publikum. Máme úžasné publikum a žasneme, že je naše fanouškovská čeládka větší a větší. To je ten největší motor naší kapely, ta energie, kterou nám vrací na koncertech, je nepopsatelná,“ pochvaloval si Dvořák.

NÁVRAT KE KOŘENŮM

Fanoušci Trautenberků se mají na co těšit i nadále, protože toho chystá hodně. Během podzimu se objeví na velkých halových koncertech na společné tour s Dymytry. Velké finále bude v pražské hale O2 Universum. Samostatný koncert si na podzim schovali pouze na předvánoční plzeňské DEPO 11. prosince. Chystají ještě jednu specialitu. „V den našeho vůbec prvního klatovského koncertu, který proběhl 25. října, pořádáme letos klubový koncert v klatovské střelnici pod hlavičkou „zpátky ke kořenům“. Chceme si s našimi fanoušky zavzpomínat na atmosféru klubů v naší rodné hroudě, připravujeme původní kostýmy, zahrajeme i ty nejstarší fláky, prostě jako tenkrát. O vstupenky je velký zájem, už teď se moc těšíme. Všechny čtenáře srdečně zveme, slibujeme, že to bude velký,“ nalákal Dvořák.

Exekuce. Ilustrační foto.
Zastupitelka zpronevěřila peníze pošty v Srní