Patnácté narozeniny, to je pro kapelu už pěkná řádka let. Když se ohlédnete, na co jste za tu dobu nejvíce hrdí? A je naopak něco, co se nezdařilo, co máte jako výzvu ještě před sebou?

Nejvíce hrdí jsme asi na to, že jsme se dostali do povědomí lidí, že jsme kapela, na kterou chodí rádi. Nejsme slavní, ale jsme známí. To nám stačí, není to naše práce, ale koníček. Radost mám i z toho, že jsme nepřestali ani na chvilku hrát, i když nám odešli členové. A co se týče odpovědi na druhou otázku, tak myslím, že se nám vlastně povedlo všechno, co jsme chtěli.

Za 15 let jste odehráli velké množství vystoupení. Bylo některé pro vás mimořádné, nezapomenutelné?

My si užíváme úplně všechna vystoupení. Mimořádnou atmosféru pro nás ale mají pivní slavnosti v Klatovech, kde je vždy velké množství lidí, a také pouťové zábavy na klatovské Střelnici.

Právě na Střelnici oslavíte v sobotu svoje patnáctiny. Skončí to tím, nebo máte připraveno i něco dalšího?

Ve spolupráci s Městským kulturním střediskem Klatovy uděláme v pátek 6. září na klatovském náměstí velký koncert, kde budeme hrát zadarmo. Bude tam i občerstvení, tak věřím, že se fanoušci sejdou. Bude to taková velká zábava na náměstí. K patnáctinám jsme pro sebe i fanoušky dále udělali nová trička, nové plakáty, máme i novou plachtu a novou scénu.

A co novou desku?

Tu my nikdy nenatočíme, tu za nás natočí někdo jiný (smích).

Co mají v plánu Ukradený Vjecy do dalších minimálně patnácti let?

Budeme se snažit pořád hrát, dělat nové písničky, aby to bavilo i mladou generaci. Máme radost z toho, že na nás chodí nejen „staří“ fanoušci, ale že stále přibývají i mladí. Tomu přizpůsobujeme i výběr nových skladeb. S jejich volbou mohou pomoci i naši příznivci, neboť na našich webových stránkách nám mohou napsat, co by chtěli, abychom „štípli“. A hlas lidu, hlas boží.

Dům v Nýrsku, kde muž vyhrožoval Romům zapálením pergoly.
Muž neunesl hluk Romů, vtrhl k nim s kanystrem a hrozil zapálením