Většina z vystupujících měla vazby na sušické gymnázium. „Účinkující, až na jednu kapelu, která ale hraje na majálesu od prvního ročníku, chodili na gymnázium. Jsou tady dokonce skupiny, které běžně nehrají, a daly se dohromady jen proto, aby vystoupily," informovala Naglmüllerová.

Jednou z kapel, které se sešly, aby zahrály na majálesu, byla formace 9set500 metrů za pólem. „Hráli jsme od roku 1999 až do 2004 a teď jsme se dali dohromady jen kvůli majálesu. Myslím, že pak už opět hrát nebudeme, ale jsem moc vděčný Mileně Naglmü-llerové za možnost se sejít a zahrát si tady," řekl Deníku zpěvák Petr Lerch.

Zábavu ocenili i diváci, kterých se nesešlo málo. „Jsem tady podruhé v životě a je to tady skvělé. Příští rok určitě zase přijdu. Nejvíc se těším na Sirky," bavila se patnáctiletá Gabriela Vojíková. Pravidelným návštěvníkem majálesu je oproti tomu osmnáctiletý Martin Kotal. „Na zdejší majáles chodím pravidelně, jednak proto, že znám spoustu vystupujících, ale hlavně se pořádně pobavit. Příští rok určitě přijdu znovu, je to tady totiž rok od roku lepší," uvedl Kotal.

Podrobnosti najdete v pondělním vydání Klatovského deníku.

Stanislav Vrba