Slavnostní večer zažila v sobotu sušická kapela Strýčkova Zahrádka. Křtila totiž své nové CD. Jaká nová deska je a co na ní lidé najdou, si Deník povídal s frontmanem skupiny Janem Ptáčkem.

Představte vaši skupinu…
Strýčkova Zahrádka je kapela za Sušice, která vznikla v roce 2009. Co se týče hudebního stylu, pohybujeme se ve sférách alternativního rocku s přesahem do dalších stylů (jazz, metal, pop, rap). Každá z písní je něčím jedinečná.

V sobotu jste pokřtili nové CD, co na něm posluchači najdou?
Posluchači na něm najdou sedm skladeb z nového repertoáru. Jsou to například Antares A, Antares B, Pluto, Moji Klauni, Rozmolekuluju, Víkendový děti a Napiš mi.

Jak dlouho jste na desce pracovali?
Na desce jsme pracovali zhruba rok, z toho nahrávání zabralo téměř všechny víkendy po dobu sedmi měsíců.

Jde už o několikátou vaši desku, pocítí tam lidé nějaké změny?
Rozhodně. Celé album je, řekl bych, vzdušnější – co do celku propracovanější a ucelenější. Hledali jsme nové zvuky, nástroje, které si pozorný posluchač jistě uvědomí. Určitě to není lehce stravitelná deska pro jeden poslech. Kdo si ji chce užít, ať si na ni udělá čas a vychutná ji plnými doušky.

Vydali jste CD, chystáte turné?
Turné je v plném proudu. V podstatě skoro i u konce. Čekají nás už jen dvě zastávky, a to 13. 11. v Klatovech a 20. 11. v Kašperských Horách. Jinak jsme objeli klasické kolečko České Budějovice, Praha, Plzeň, Sušice a Domažlice.

Jaké máte dále plány?
Dalším plánem je limitovaná edice CD/DVD Pluto a nové album FREDERIK. A spousta koncertů pro fanoušky.

V některém vydání Klatovského deníku se můžete těšit na soutěže o nové CD.