Posluchačům se ve dvou čtyřhodinových blocích představily kapely Vrchovanka, Muzikanti z jižních Čech, Žadovjáci a Váhovanka.

„Máme široké zastoupení od Domažlicka přes jižní Čechy až po klasiku z Moravy a je tady i kapela ze Slovenska. Milovníci dechovky se na této akci scházejí každoročně v hojném počtu, a to nejen z Klatov, ale už také ze širokého okolí. Je dobře , že i milovníci dechovky si přijdou na své, že mají v našem regionu možnost se pobavit," řekl Deníku klatovský místostarosta Martin Kříž.

S letošní návštěvou byli organizátoři spokojeni. „Je to úžasné, za dobu, po kterou působím v kulturním domě, je to poprvé, kdy máme na dechovky téměř vyprodáno. Blížíme se téměř ke třem stovkám návštěvníků, což už tady dlouho nebylo," pochvalovala si ředitelka MKS Klatovy Věra Schmidová. Pravidelnou návštěvnicí klatovského dechovkového festivalu je Jaroslava Majerová z Klatov. „Dechovku mám moc ráda a na festival chodím s kamarádkami už téměř od začátku. Jinak moc možností, kde si poslechnout dechovku, není, dnes už ani v televizi. Takže jsem ráda, že se tady taková akce koná," řekla Deníku seniorka.

VSTUPENKY ONLINE

Novinkou byla pro návštěvníky festivalu možnost nákupu vstupenek online. A vyžili jí hojně. „Čekali jsme, že online systém nebude využívat až tolik seniorů, návštěvníci koncertů si stále mohou kupovat vstupenky v informačním centru i v městském kulturním středisku. Je ale vidět, že senioři využívají kurzů, které pro ně v Klatovech v rámci univerzity třetího věku pořádá Západočeské univerzita v Plzni, kdy mohou absolvovat počítačové kurzy pro začátečníky i pro pokročilé. A je vidět, že to zvládají a zvětšuje se počet seniorů, pro které není problém koupit si něco online," konstatoval Kříž.