V sobotu 13. února budou doma od 17.30 hodin hájit třetí místo před čtvrtou Kobrou Praha, která na ně ztrácí tři body, ale má zápas k dobru. Základní část uzavřou Klatovy o týden později ve Vrchlabí.

Minulé výsledky klatovského týmu nedávaly před blížícím se play-off jeho fanouškům příliš optimismu. Naději na lepší zítřky jim dal až poslední zápas v Táboře, kde si Klatovy vyšláply na druhý tým tabulky. Velkou zásluhu na jejich výhře měl Roman Přikryl, který podle ujištění trenéra Vostřáka nebude chybět ani v zápase s Kobrou. Z hráčů plzeňského áčka by však měl být jediný, i přes reprezentační extraligovou přestávku.

Vostřák chce po hráčích, aby k posledním zápasům přistoupili, jako by šlo už o vyřazovací část. „Musíme se na play-off dobře připravit, proto chci, abychom hráli důrazně a s maximálním soustředěním. Uvidíme ale, jak to bude se sestavou. Máme hodně zraněných, tak jsme při trénincích doplňovali stavy juniory. Některé juniory bychom chtěli zapracovat i do zápasové sestavy, abychom mohli hrát na čtyři pětky. Zápas chceme odehrát ve vysokém tempu a určitě chceme základní část zakončit doma výhrou. Uvidíme, jak se nám to povede," nechal nahlédnout do předzápasových plánů Vostřák.

V prvním vzájemném utkání v sezoně byly úspěšnější Klatovy, když v Praze zvítězily 5:4. Z hráčů, kteří se v utkání gólově prosadili, zůstal ale v týmu pouze Beneš. Kobru provází dobrá forma, posledních pět zápasů vyhrála.