HC Stadion Vrchlabí – SHC Klatovy 5:2

Vrchlabí začalo před svými fanoušky aktivně a první šance na sebe nenechala dlouho čekat, domácí útočník ale z výhodné pozice přestřelil hostující branku. Do další šance domácích se před brankovištěm dostal Čurda, Sochůrek si však s jeho zakončením poradil. V 10. minutě už to ale domácím vyšlo. Pomohla jim k tomu přesilová hra, ve které si vybojovali trestné střílení. Toho se ujal Bláha a přesnou ranou nad brankářův beton poslal Vrchlabí do vedení. Klatovy se začaly osmělovat až v závěru prvního dějství. Tulačka jel z úhlu sám na gólmana Jelínka, ten mu ale puk vypíchl.

Také do druhé periody vstoupili aktivněji domácí a po třech minutách si vynutili faul hostujícího Němce. V přesilové hře ukázal svoji šikovnost Filip a prudkou střelou do horního rohu nedal Sochůrkovi šanci. Klatovy mohly odpovědět vzápětí, Tulačka jel sám na Jelínka, ale jeho střela šla těsně vedle levé tyče. Hosté se k první přesilovce dostali ve 27. minutě, ale ke gólu byli hodně daleko. Naopak domácím přesilovky v utkání vycházely, vyloučení Slavíka potrestal střelou mezi Sochůrkovy betony Oppelt – 3:0. Klatovy se dočkaly snížení ve 36. minutě. V početní výhodě tvrdou ranou od modré prostřelil Jelínka Uhlík. V poslední pětiminutovce putovali na trestnou lavici ještě dva domácí hráči, skóre se už ale do klaksonu neměnilo.

Domácí přečkali na začátku třetí třetiny zbytek oslabení a sami mohli ve 44. minutě navýšit vedení. Na hostující branku jel sám Maďar, ale Sochůrek jeho střelu pod horní tyč vyrazil. K radosti tábora hostů opět platilo pravidlo nedáš – dostaneš. Z protiútoku snížil na rozdíl jedné branky Holý. Domácí si dvoubrankové vedení vzali zpátky ve 49. minutě, kdy obráncům ujel Svoboda a přesně zakončil. Vrchlabí si hlídalo svůj náskok a nepouštělo Klatovské příliš k zakončení. Hostující trenér sáhl tři minuty před koncem k odvolání brankáře, ale prohru svého týmu již neodvrátil. Naopak do prázdné branky upravil na konečných 5:2 domácí veterán Filip.

Třetiny: 1:0, 2:1, 2:1. Branky a nahrávky: 10. (TS) Bláha, 24. Filip (Šťastný), 32. Oppelt (Svoboda, Jirků), 49. Svoboda (Novák), 60. Filip (Jirků) – 36. Uhlík (Švarc), 45. Holý. Rozhodčí: Kocourek – Špringl, Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. Diváci: 650.

Sestava Klatov: Sochůrek (Štekr) – Holý, Slavík, Špaček, Leština, Houfek, Kubík – Tulačka, Krliš, Švarc, Suchý, Topinka, Uhlík, Vlček, Němec, Pacanda, Jakubec, Presheva, Michel F.

Třetí pokus k zisku bodů budou mít Klatovy v sobotu 24. září, kdy v 17.30 hodin přivítají doma Bílinu.