Neuběhla ani jedna minuta utkání a Indiáni putovali do čtyř za příliš mnoho hráčů na ledě. Řepík však vzápětí fauloval a Sparta tak nemohla ukázat svoji nejmocnější zbraň, kterou jsou přesilové hry.

Brzy ale zamířil na trestnou lavici Vojtěch Budík. Touto příležitostí již domácí tým nepohrdl a ujal se vedení. Sobotka našel mezi kruhy Davida Tomáška, kterému střela sice příliš nesedla, ale skončila za zády Pavláta.

Plzeňský strážce svatyně následně musel vytáhnout pohotové zákroky, když zlikvidoval dva samostatné úniky Pražanů.

Sparta ale znovu udeřila v početní výhodě, v níž z blízkosti dorazil puk do branky Lukáš Pech.

Ve druhé třetině měla Škodovka obrovskou příležitost na snížení skóre v podobě skoro dvouminutové dvojnásobné přesilovky.

Sparťané se ale ubránili. Sám u tyče se sice objevil Jaroslav Kracík, jenž ale promáchl prudký kotouč adresovaný od Milana Gulaše.

Gólman Pavlát vychytal tři úniky pražských útočníků, na čtvrtý byl ale krátký. David Tomášek využil chyby obránce Budíka a poté svižnou střelou prostřelil plzeňského brankáře.

Petr Straka.
Plzeňský útočník Straka dostal trest na dvě utkání

Sparta tak vedla ve 44. minutě o tři branky a brzy přidala další. Na 4:0 zvýšil v přesilové hře Michal Řepík a zkompletoval gólový účet.

Indiánům utkání celkově nesedlo a gólmana Machovského za celých šedesát minut příliš neohrozili.

HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň 4:0

Třetiny: 2:0, 0:0, 2:0. Branky a nahrávky: 6. Tomášek (Sobotka, Horák), 19. Pech (Buchtele, Němeček), 44. Tomášek, 49. Řepík (Tomášek, Košťálek). Vyloučení: 6:6. Využití: 3:0. Střely na branku: 22:19. 

Sestava Sparty: Machovský – Tomáš Dvořák, Jurčina, Košťálek, Němeček, O. Němec, Polášek, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech, Říčka – Zikmund, Vitouch, Dvořáček.

HC Škoda Plzeň: Pavlát – Budík, Čerešňák, V. Lang, Stříteský, L. Kaňák, Jiříček, Vráblík – M. Lang, Kodýtek, Gulaš – Eberle, Suchý, Pour.