Osm předchozích zápasů hokejisté Škody Plzeň vyhráli, v neděli ale vedoucí celek extraligy podlehl doma Zlínu.

Berani jsou po Kometě teprve druhým celkem,  který na západě Čech dokázal bodovat.

V 26. kole uzavírajícím první polovinu základní části jim přálo štěstí a v bráně měli vynikajícího Libora Kašíka. Z 38 střel Indiánů pustil za záda jedinou. Naopak Valachům stačilo na dva góly 19 ran.

„Z minima jsme vytěžili maximum,“ uznal zlínský trenér Robert Svoboda. 

Berani se drží na hranici desítky a do Plzně přijeli s defenzivní taktikou, která jim vycházela.

„V první třetině nám chyběl pohyb, neudrželi jsme se na puku a vůbec jsme byli mdlí,“ připustil  plzeňský trenér Ladislav Čihák.

I tak měla Plzeň více ze hry, ale do vedení mohli jít dokonce v oslabení Berani.

Nepřesnou Gulašovu rozehrávku vystihl Popelka, s Illem vyrazili sami na Svobodu, ale také plzeňský gólman se vytáhl.

Ve  druhé třetině Škodovka výrazně přidala, svírala soupeře, ale hosté odolávali. Neujala se Hollwegova teč. A když Mertl potáhl rychlý útok po pravé straně, Gulaš po jeho pobídce trefil z mezikruží jen břevno.

Teplice - Plzeň 0:0
Vítězná série Viktorie skončila v Teplicích

Naopak z protiútoku pronikl za plzeňskou obranu Šťastný, ale také Svoboda byl pozorný.

My chceme gól, skandovali fanoušci, kterých na zápas dorazilo přes sedm tisíc. Dočkali se ve 36. minutě.

Škodovka si vynutila minutovou přesilovku pět na tři. Tvrdou Gulašovu střelu Kašík ještě vyrazil, ale Mertl puk přistrčil ještě Stachovi, který puk zvedl pod břevno.

Hned poté ale mohl srovnat z úniku Bukarts, ale tváří v tvář Svobodovi přestřelil branku. Po brejku s Mertlem neuspěl zase Kratěna a zápas byl na vážkách. Šance se v těch chvílích střídaly na obou stranách.

V 51. minutě byl vyloučen plzeňský Jakub Kindl a hosté jen po 19 sekundách výhodu využili. Volný Šťastný střílel mimo dosah gólmana Svobody. 

Talent Plzeň x Dukla Praha
PODÍVEJTE SE: Talent byl tři vteřiny od cenné výhry

Domácí Jones z dobré pozice netrefil bránu a ještě větší šanci promarnil Sklenička, který z levého kruhu, nepřekonal vyjetého Kašíka.

V závěru ještě Škodovka nevyužila přesilovku pět na tři a zápas dospěl do prodloužení. V čase 61:31 pak o výhře Zlína rozhodl střelou bez přípravy Ondráček a dokonal tak obrat v utkání.

„Zlomová byla nevyužitá přesilovka pět na tři. Z porážky máme smíšené pocity. Dostali jsme přes prsty a musíme zase zabrat,“  říkal trenér Čihák.

Plzeň pokračuje v sérii  zápasů na domácím ledě v pátek duelem s Litvínovem.