V letošní sezoně, která byla kvůli útočícímu viru předčasně ukončena, se výběry hráčů narozených v letech 2005, 2006 a 2007 scházely většinou dvakrát do měsíce (každý ročník zvlášť) na srazu, kde se vybraní hokejisté klubů Plzeňského kraje věnovali rozvoji bruslařských dovedností či zdokonalení herních činností. Součástí této přípravy byl také specializovaný trénink pro muže s maskou a betony.

Šumavský farmář Miroslav Melcher a ovce, které mu vlci zabili.
FOTO: Vlci zabíjejí stále víc, šumavský farmář končí s chovem ovcí

Ve druhé, odpolední fázi setkání, se pak odehrál duel s vybraným krajem České republiky. „Docházelo tak na vzájemnou a zajímavou konfrontaci těch nejlepších hráčů daného kraje,“ vysvětlil trenér mládeže HC Klatovy Antonín Mařík.

Největší zastoupení měly na výběrech pochopitelně extraligové kluby, ale ani „menší“ týmy nevyšly úplně zkrátka. „Jako klatovské trenéry nás může těšit zvýšený počet hráčů HC Klatovy na těchto výběrech. A jako zkušený trenér musím potvrdit, že naši hráči byli nejen vidět, ale v těchto zápasech se i bodově prosazovali,“ byl rád Mařík, klatovský trenér.

Ve výběrech se vskutku objevilo několik hráčů z Klatov. Ať už to byli borci hájící přímo barvy HC Klatovy nebo mladí hokejisté, kteří v nepříliš dávné minulosti dres pošumavského družstva nosili. Jmenovitě Daniel Křepel, David Grosskopf, Štěpán Babinec, Adam Jiříček. Dále šikovné obránci Petr Kocek s Janem Honzíkem, neustále se lepšící Eliáš Kubový, Martin Kalivoda či brankář David Gerber, který v mužstvu HC Klatovy hostuje z nedalekých Domažlic.

Prázdná místa v Klatovech.
OBRAZEM: Parky, náměstí, ulice i hřiště zejí prázdnotou

„Za ročník 2005 se ve výběru představili Ondřej Štefl, spolehlivý pilíř obranných řad Aleš Rendl nebo Jan Uhlík, důrazný univerzální útočník, který vzhledem ke své výkonnosti a kvalitám celou sezonu pomáhal klatovskému družstvu v dorostenecké lize,“ poznamenal Mařík, trenér mládeže HC.

„Závěrem je nutné zdůraznit, že tento počet našich hráčů nemusí být konečný. Rozhoduje tréninková práce, píle, trocha štěstí a hlavně láska k hokeji,“ uzavřel.