Přesto extraligový lídr z Plzně podal v souboji s mistrovskou Kometou skvělý výkon. Na 2:2 dokázala Škodovka  srovnat až v závěru téměř tříminutového power-play a v prodloužení poté ubránila dvouminutové oslabení ve třech proti čtyřem. V nájezdech byla ale šťastnější Kometa, když ten rozhodující proměnil Mallet.

Brno nakonec porazilo Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech.Zdroj: Deník / Stehlík Lubomír

Plzeňští prohráli druhý zápas po sobě, když počtvrté v šesti zápasech neuspěli v prodloužení nebo jako včera v nájezdech. Přitom souboj na ledě obhájců titulu zahájili Indiáni dobře a od sedmé minuty vedli. To rozehrávku z hloubi brněnského pásma zachytil u modré Sklenička a jeho nahození tečoval před bránou Pour. Pro osmnáctiletého juniora šlo o první extraligový gól, který dosáhl ve třetím vystoupení za Indiány. Domácí se poté sice dostávali častěji ke střelbě, Plzeňští ale aktivní obětavou hrou s přispěním zákroků gólmana Svobody těsný náskok hájili, když přečkali i dvě oslabení.

Na začátku druhé části se přesilovky dočkali také hosté. Po Indrákově pobídce  měl gól na hokejce Kracík, jenže zlomil hůl a minul odkrytou klec. Faulovali i škodováci, chvíli se hrálo čtyři na čtyři, ale nedovolený zákrok brněnského Malleta poslal Kometu do tří. Plzeňští však výhodu nevyužili, stejně jako následně domácí. Víc se potom musel ohánět Čiliak. Betonem vytěsnil zakončení pronikajícího Gulaše, který domácího gólmana zkoušel ještě několikrát. Bez úspěchu, a po polovině zápasu domácí srovnali. Bartejs jen naznačil střelu, přihrál Malcovi a sváteční kanonýr propálil od modré hráče před sebou. Svoboda měl zakrytý výhled. Mistři ožili a tlačili se do ofenzivy. Hosté hrozili z rychlých protiútoků, doplatili však na další vyloučení. Zaťovičovu teč ještě zastavila plzeňská tyčka.

Brno nakonec porazilo Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech.Zdroj: Deník / Stehlík Lubomír

Domácí pokračovali v tlaku a Zohorna tečí otočil skóre pro Kometu. Hosté se hned po rozehrání hnali do útoku, jenže Gulaš trefil tyčku. Indiáni dál bojovali, jenže Kometa odolávala. Navíc po  srážce u mantinelu se hostům zranil Preisinger a zápas nedohrál. Srovnat mohl Kracík, ale Čiliak střelu z mezikruží vyrazil maskou. Na druhé straně Svoboda zasáhl skvěle lapačkou proti Hruškově bombě. Po Jonesově přihrávce spálil před brněnskou klecí další velkou šanci Kracík.

Skoro tři minuty před závěrem sáhla Plzeň ke hře bez brankáře a uspěla. Gulašovu střelu Čiliak vyrazil jen před sebe a Stach bekhendovou dorážkou posunul zápas do prodloužení. Kometě v té chvíli chybělo k zisku tří bodů 78 sekund. V prodloužení ubránila Škodovka dlouhé oslabení ve třech, ale penaltový rozstřel vyzněl 2:1 pro Kometu.

Po výpadech k soupeřům teď Škodovku čekají dva domácí zápasy. V neděli Indiáni hostí Liberec (16.30) a potom ve středu v předehrávce 49. kola Vítkovice (17.30).

Fotbalisté plzeňské Viktorky mají za sebou první trénink na novou sezonu.
Viktoria začala trénovat, chyběli Hejda s Řezníkem