Klatovy – Parádní atmosféra vládla v sobotu na klatovském zimním stadionu. Tamní hokejisté podali proti Klášterci nad Ohří výborný výkon podpořený parádními zákroky brankáře Sochůrka a zaslouženě vyhráli. Domácí fandy navíc potěšilo, že se pod výhru výrazně podepsali dva domácí odchovanci, Topinka a Uhlík, kteří dali shodně po dvou brankách. Nevadily tak ani dvě kaňky na zápase – výpadek zbrusu nové světelné tabule, kvůli němuž se pár minut hrálo se stopkami, a častá mlha na ledě.


HC Klatovy – HC Klášterec nad Ohří 6:2

Mnohem lépe začali hosté, kteří šli již po 68 vteřinách do vedení. Domácí se ale nevzdali a ve 12. minutě vyrovnal v početní výhodě Uhlík. Domácí pak mohli náskok navýšit, ale při hře 4 na 3 zahodili hned několik velmi slibných šancí. Po skončení početní výhody se ale Klatovští přece jen radovali, když se nádherně trefil opět Uhlík. Hosté mohli před sirénou vyrovnat, ale Sochůrek hned dvakrát čaroval.

Po změně stran navýšil náskok Topinka a v polovině třetiny odskočili domácí již na rozdíl tří branek, když se od modré při přesilovce trefil Špaček. Klatovy pak několikrát podržel Sochůrek, vytáhl se zejména při tutovkách Mály a Běhuly. V závěru třetiny zabojoval Vracovský a z jeho přihrávky vytěžil Beneš již pátý domácí gól.

Ve třetí třetině dlouho kralovali oba brankáři, ale v 51. minutě přece jen kapituloval ten klatovský. Dostal smolný gól – puk se odrazil od tyčky do jeho zad a dokutálel se do branky, alespoň podle rozhodčích. Svěřenci trenérů Vostřáka a Kučery ale drama nepřipustili, jasno udělal svým druhým gólem Topinka. V samém závěru šli ještě předčasně do sprch dva hráči Klášterce – Sklenička za nesportovní chování a Hrdlička za faul kolenem na domácího Krliše.

„Odehráli jsme velmi aktivní první třetinu. Měli jsme v ní hodně šancí, vyhráli jsme ji ale s minimálním náskokem. Ve druhé třetině nás podržel Lukáš Sochůrek, který chytil tři, čtyři tutovky, a naopak my jsme dali tři branky. Třetí třetina už se jen dohrávala," zbilancoval zápas domácí kouč Jiří Kučera.

Třetiny: 2:1, 3:0, 1:1. Branky a nahrávky: 12. Uhlík (Slavík, Topinka), 18. Uhlík (Krystl, Slavík), 28. Topinka (Švarc, Slavík), 32. Špaček (Vracovský), 38. Beneš (Vracovský), 56. Topinka (Pacanda) – 2. Hrdlička (Mála), 51. Zdeněk (Šmejtc). Vyloučení: 8:10 + Sklenička a Hrdlička (oba Klášterec) do konce utkání. Rozhodčí: Horňáček – Horažďovský, Oudes. Střely na branku: 35:29. Diváků: 126.

SHC Klatovy: Sochůrek (Štekr) – Kaňák, Špaček, Krystl, Slavík, Houfek, Leština, Vracovský, Beneš, Švarc, Pacanda, Uhlík, Topinka, Krliš, Vlček, Němec, Kučera, Jakubec.

Další zápas čeká Klatovy, které poskočily na sedmé místo v tabulce, v sobotu 22. října v Sokolově.