SHC Klatovy – BK Havlíčkův Brod 3:4

Už od začátku zápasu bylo jasné, že do Klatov nepřijel lehký soupeř. Hrál se rychlý, bruslařsky náročný hokej, a tak tomu vydrželo po celý zápas. První šanci měli hosté, ale mezi kruhy volného Endála Polívka vychytal. Oba týmy makaly naplno a dostávaly se i do zakončení. Skóre utkání otevřel ve 13. minutě Vlasov, který překonal Polívku bekhendovou střelou nad beton. Po gólu hostů následovala krátká pasáž bez šancí, kterou ukončil v 17. minutě gólovou akcí domácí Přikryl. Protáhl se před gólmana Nováka a propasíroval puk do brány. Hosté šli nakonec do kabin přeci jen veselejší než domácí, když minutu před koncem třetiny nezachytil křížnou přihrávku Holý a najíždějící Přidal prostřelil Polívku.

Také druhou třetinu se hrál hokej plný šancí. Gólově ji načali hosté, kteří ve 21. minutě využili Kozlíkem přesilovou hru. Odpověď Klatov byla blesková. Taktéž v přesilovce dorazil do odkryté branky Váchalovu střelu Přikryl a bylo to opět o jeden gól. Ve 25. minutě vytvořili domácí před Novákem obrovský závar, gól doslova visel na vlásku, ale štěstí se přiklonilo na stranu Havlíčkova Brodu. Klatovy se tlačily za vyrovnáním, ale narážely na výborně chytajícího Nováka. Zvláště nejlepší klatovský útok Váchal, Přikryl, Beran si v zápase vytvořil množství šancí, ale proměnil jen dvě. Pozor si ale  také musely dávat na nebezpečné výpady hostů. Ve 36. minutě už klatovský asistent trenéra Radek Mužík křičel gól, ale puk z hole Michela směřující do branky Novák stačil ještě zachytit. Třetinu zakončila šance agilního Přikryla.

Ve třetí třetině se oba týmy dostávaly do tempa pomaleji, ale vše divákům vynahradily v nervydrásajícím závěru. Do 57. minuty měli ve třetí třetina nad střelci navrch oba gólmani, ale potom dostal volný Endál nahrávku před bránu, položil si Polívku a zakončením do prázdné brány poslal hosty do dvougólového vedení. Odpovědět mohl Váchal s Beranem, ale neuspěli. Dvě minuty před koncem třetiny si Klatovy vzaly oddechový čas, po kterém zkusily hru bez brankáře. V útočném pásmu však ztratily puk, který se dostal až k Endálovi. Ten by asi neměl problém poslat ho do prázdné brány, ale úmysl mu překazilo zapísknutí hlavního rozhodčího, který přerušil hru, protože v obranném pásmu hostů zůstal ležet jeden z jejich hráčů. Polívka se potom na chvíli vrátil do brány, ale jakmile se domácí dostali do útočného pásma, odjel zase na střídačku. V 59. minutě se Klatovům power-play vyplatila. Od modré vystřelil Špaček a puk vymetl pavučinu v horním rohu hostující branky. V poslední minutě zmobilizovali domácí ještě poslední síly, ale vyrovnávací gól se jim už vstřelit nepovedl.

„Do utkání jsme špatně vstoupili. První třetina byla z naší strany taková neslaná nemastná, chyběl nám pohyb. Po první třetině jsme si to v šatně vyříkali a naše hra se potom určitě zlepšila. Dostali jsme se do situace, že jsme těmi posledními nezdary ztratili sebevědomí. Ale klukům dnes nemohu nic vytknout, za druhou a třetí třetinu si minimálně vyrovnat zasloužili. I trenér hostů říkal, že měli velké štěstí, že získali všechny body. Takový je prostě sport. Je to pro nás zase další ponaučení," zhodnotil zápas klatovský trenér Pavel Vostřák, který se vyjádřil i k absenci kapitána Vladislava Kubeše: „Vláďa Kubeš přišel s tím, že si chce od hokeje odpočinout. My jsme mu řekli, že tady má vždycky dveře otevřené a že může kdykoliv přijít, až zase získá chuť do hokeje." Sám hráč zatím nechtěl důvody svého konce oficiálně komentovat.

Třetiny:1:2, 1:1, 1:1. Branky a nahrávky: 17. Přikryl (Váchal, Marcel), 23. Přikryl (Váchal), 59. Špaček (Přikryl, Beran) – 13. Vlasov (Chlubna), 19. Přidal (Endál, Semrád), 21. Kozlík (Vlasov, Beneš), 57. Endál (Třetina, Kulhánek). Rozhodčí: Kostourek – Havelec, Fiala. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. Diváci: 512.

SHC Klatovy: Polívka (Kukin) – Chalupa, Holý, Marcel, Špaček, Slavík, Kubík, Růžička – Tulačka, Michel, Beran, Přikryl, Váchal, Topinka, Houfek, Beneš, Pacanda, Leština, Němec.

Další zápas hrají Klatovy opět na domácím ledě, v sobotu 16. ledna v 17.30 hodin nastoupí proti HC Řisuty.