Do Běšin ho přivezl na akci, kterou pořádal tamní Sokol pod názvem Indiánské odpoledne v Běšinech, obránce HC Škoda Plzeň Dominik Boháč, který právě odsud pochází.

„Pohár se teď v rámci naší letní přípravy hodně nacestoval. Každý týden jsme hráli fotbalová utkání po různých místech Plzeňska a pohár jsme brali s sebou. A je to super, všude se na něj chodí podívat hodně fanoušků. Vůbec se to neomrzí," usmíval se mladý plzeňský hokejista.

Od pořadatelů Indiánského odpoledne dostal Dominik i krásný dárek – dort se znakem hokejové Plzně. Ten se podle informací Deníku zdobil tři hodiny podle zvětšeného vystřiženého znaku klubu a podle ohlasu návštěvníků akce se opravdu vydařil.

Každý měl možnost se s Dominikem i pohárem vyfotit, nechyběla ani autogramiáda plzeňského indiána.

O obojí byl velký zájem od fanoušků všech věkových kategorií.

„Jsem velká fanynka plzeňského hokeje, tak jsem využila této příležitosti, abych viděla pohár a nechala se s ním vyfotografovat. Je to moje druhá památeční „plzeňská" fotografie. Tu první mám i s podpisem Martina Straky z jeho autogramiády. Je to nádherné, že se pohár dostal i sem," byla potěšena Jana Hlaváčková z Kozí, která se samozřejmě nechala vyfotografovat s Dominikem a pohárem.

„Je to moje první příležitost vidět mistrovský pohár takhle zblízka. Je to paráda. Za jeho ziskem stojí hrozně moc práce a odříkání. Vím, o čem mluvím, protože ještě sám ve dvaašedesáti letech hraji hokej, i když jen rekreačně," složil plzeňskému týmu, jehož je velkým fanouškem, poklonu Stanislav Valvoda z Petrovic u Sušice.

Indiánské léto poté ještě pokračovalo přátelským utkáním starých gard domácích Běšin a Vrhavče. To se hrálo jako vzpomínkové utkání na Václava Matějku. Jeho výsledek a fotografie přineseme v některém z dalších vydání Deníku.