HC Klatovy – HC Řisuty 4:3

Jako první měli velkou šanci domácí, když v 5. minutě Pacanda našel Tulačku, který šikovně přešel přes obránce, ale tváří v tvář brankáři neuspěl. Hosté mohli odpovědět v 7. minutě, kdy jeli dva na jednoho. Borovanský to vzal na sebe, ale na Sochůrka si nepřišel. O pár vteřin později dostal stejný hráč šanci k reparátu, když se ocitl sám před klatovským gólmanem, ale mířil jen do betonů. V 10. minutě ujel hostující Krpata. Na Sochůrka si nepřišel, ale rozhodčí viděl faul jednoho z obránců a nařídil trestné střílení. Krpata vsadil na střelu, s níž si ale ochránce klatovské svatyně poradil. A pak se potvrdilo otřepané „nedáš – dostaneš". Uplynulo jen půl minuty a od modré vše propálil klatovský Špaček – 1:0. Pár vteřin poté neuspěl v tutovce Tulačka, ale už za pouhých 37 vteřin vedli domácí o dvě branky, když svoji střeleckou formu potvrdil Uhlík. Za hosty pak mohl snížit Bílek, který dostal hodně času a prostoru, ale nedal. Střelecky se poté nedařilo ani Klatovům, které promarnily minutu a půl trvající přesilovku 5 na 3.

O přestávce muselo být v kabině hostů, které trénuje bývalý vynikající hráč Martin Procházka, pořádně rušno, neboť do druhé třetiny vlétli velmi aktivně. Jejich snaha byla korunována úspěchem, když po chybě domácí obrany neměl problém zavěsit Kos. Klatovy se ale dokázaly otřepat a také několikrát zahrozily. Gól však nedaly, stejně jako hostující Krpata, jenž zblízka pálil nad.

Třetí třetinu začaly lépe Klatovy, kterým v přesilovce vrátil dvoubrankové vedení Špaček, proti jehož bombě neměl Ilašenko nárok. A o minutu později to bylo již o tři branky, když další početní výhodu zužitkoval Švarc. Jenže uplynula další minuta a hosté snížili, když chybu Klatov potrestal Brém. Na domácích, kteří měli k dispozici jen tři pětky, se pak už začala projevovat únava z náročného čtvrtečního zápasu v Trutnově, který odehráli jen se 12 hráči do pole. Hosté už ale dokázali vsítit jen jednu branku, k vyrovnání jim nepomohla ani hra bez brankáře.

„Někteří kluci měli ještě předevčírem teplotu, ale dnes řekli, že přijedou. Bylo nás tak akorát na tři pětky a my jsme za to rádi, protože v Trutnově to bylo opravdu složité a myslím si, že se to na klucích podepsalo. Ten zápas jim vzal hodně síly, projevily se i nemoci, a tak jim nešly nohy jako normálně. Neproměňovali jsme šance, které jsme si vytvořili, zbytečně jsme hodně propadali a umožňovali soupeři jezdit dva na jednoho. Jsem rád, že jsme si pomohli přesilovkami a utkání zvládli. Zápas jsme odehráli s nasazením, a tak to má být," pochválil své svěřence klatovský trenér Pavel Vostřák.

Třetiny: 2:0, 0:1, 2:2. Branky a nahrávky: 11. Špaček (Švarc), 11. Uhlík (Tulačka, Pacanda), 45. Špaček (Uhlík, Topinka), 46. Švarc (Uhlík, Krliš) – 26. Kos (Matula), 47. Brém (Janeček, Sedláček), 27. Hegenbart (Borovanský, Babický). Rozhodčí: Sýkora, Marek, Kučera. Vyloučení: 6:8. Střely na branku: 20:21. Diváků: neuvedeno.

Sestava HC Klatovy: Sochůrek (Štekr), Špaček, Kubík, Slavík, Marcel, Leština, Houfek, Švarc, Topinka, Krliš, Pacanda, Uhlík, Tulačka, Vlček, Němec, Beneš, Kučera.

Již ve středu 23. listopadu se Klatovy, které se probojovaly již na čtvrté místo tabulky skupiny Západ, opět představí doma, když od 17.30 hodin přivítají v dohrávce 6. kola Trutnov.