„Těšíme se před naše fanoušky. Zápas se Spartou bude důležitý. Je třeba ho zvládnout a na soupeře se dobře připravíme,“ prohlašuje plzeňský kapitán Jan Schleiss.

Ve vzájemných soubojích má v sezoně navrch zatím tým z Prahy. Západočeši ztratili oba duely v O2 Aréně, doma sice Spartu sestřelili 4:0, ale to rival ještě tonul v krizi. Jenže po listopadovém nástupu trenérů Miroslava Hořavy a Švéda Hanse Wallsona se sparťané probrali a vítězí. Ve středu posedmé v řadě, když skolili Litvínov, a v tabulce jsou třetí.

To Škodovka ze tří výjezdů k soupeřům brala jen dva body v Českých Budějovicích po obratu dokonanémv prodloužení. Následně padla v Olomouci i naposledy v Pardubicích a o pozici ve středu tabulky se musí rvát.

„Chci vyhrát každý zápas, a porážka v Pardubicích mě proto štve,“ říká Schleiss.

Plzeňští hokejisté v předehrávce 42. kola prohráli v Pardubicích s vedoucím týmem extraligy 3:4.
Těsná prohra na ledě lídra. Finiš Plzni už nepomohl

Vyrovnaný souboj s nabitým Dynamem podle něj rozhodla pětiminutovka ve druhé třetině, v níž Pardubičtí vytěžili z tlaku tři góly za dvě a půl minuty. „Ve třetí části jsme již museli hru otevřít. V závěru jsme také snížili, ale pak jsme si nepomohli přesilovkou. Rozhodla ale už ta nepovedená pasáž v závěru druhé třetiny. Takové výpadky nás sráží,“ zlobí se Schleiss. „Na týmu je sice vidět posun k lepšímu, ale dále je co zlepšovat. Věřím, že to ukážeme už proti Spartě,“ přál si zkušený forvard.