HC Lední Medvědi Pelhřimov – SHC Klatovy 6:2
Duel začali lépe domácí, které už v 5. minutě poslal do vedení z dorážky Kasalý. Ve 13. minutě se Medvědi radovali ze druhého gólu, když potrestali vyloučení Pacandy. Uběhlo ale pouhých 10 vteřin a rozdíl byl opět jen jednobrankový. To když se trefil Vracovský, jenž v prvním kole skupiny Střed proti Nymburku zajistil Klatovům výhru na trestná střílení.

V Pelhřimově ale mohli Klatované o remíze jen snít, ve 28. minutě totiž využili domácí další přesilovku a o pouhých 47 vteřin později vedli po šikovné teči rány od modré již 4:1. Krátce poté dostali hosté šanci na kontaktní gól, když měli dlouhou početní výhodu 5 na 3, ale žádnou ze šancí nedokázali proměnit.

Na začátku třetí třetiny se ale přece jen Klatovy dočkaly. Za Hamalčíkova záda se trefila nová klatovská posila Jonák. Hráč, který v minulé sezoně oblékal dres extraligové Mladé Boleslavi. Jenže šance na obrat žila pouhé tři minuty, pak domácí potrestali další vyloučení hostů. A než se Klatovští rozkoukali, bylo to 6:2. Výsledek se pak už nezměnil.

Třetiny: 2:1, 2:0, 2:1. Branky a nahrávky: 5. Kasalý F. (Votápek), 13. Kopic (Vysloužil, Plachý), 28. Vysloužil (Plachý, Kubát), 29. Marek Hadrava (Hájek, Martin Hadrava), 47. Kopic (Vysloužil, Port), 49. Plachý (Vysloužil, Kopic) – 13. Vracovský (Pacanda, Kaňák), 44. Jonák (Uhlík). Rozhodčí: Barek – Křivohlavý, Laczko. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:0.
Sestava Klatov: Sochůrek (Plánička) – Leština, Walter, Kaňák, Slavík, Houfek, Kubík, Uhlík, Topinka, Jonák, Vracovský, Pacanda, Vlček, Vondrák, Němec, Piovarči.

Ostatní výsledky: Nymburk – Žďár nad Sázavou 0:1, Havlíčkův Brod-Moravské Budějovice 6:4, Písek – Tábor 0:6, DS Č. Budějovice – Kolín 4:1.

Příští zápas Klatov: SO 23. 9. 17.30 Klatovy – Písek.