Lubům se předposlední zápas sezony na domácím ledě v Klatovech povedl. Kapitán Startu Radek Pikhart vysekl pochvalu především mladíkům od gólmana Karla Čecha, až po úspěšné střelce důležitých branek, kterými byli věkem ještě dorostenci Hynek Pikhart, Grosskoph či Toman.

V dalším utkání tohoto kola se utkali zástupci strakonického okresu (Katovice vs. Drahonice), kteří se rozešli po boji smírně 5:5. Další tým z klatovského okresu HC Horažďovice, měl tentokrát volný víkend.

Start Luby – TJ Sušice 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky: Mach, H. Pikhart, K. Pikhart, Grosskoph, Toman – Vospěl, J. Lejsek. Vyloučení: 6:7. Rozhodčí: O. Kaiser – Mach, Brtník.

Domácí Luby se musely obejít bez svých tradičních opor Topinky, Spurného a Maláta, přesto podaly proti favorizovanému týmu ze Sušice velmi kvalitní výkon. Důležitý byl povedený úvod utkání, kdy po brankách Macha a Hynka Pikharta vedly Luby už 2:0.

Fotoreportáž z areálu Ski&Bike Špičák
Na šumavském Špičáku napadlo konečně i více než 10 cm sněhu

Hostující útočník Vospěl sice stačil v závěru úvodní třetiny snížit na rozdíl jediné branky, ale pak byl domácí gólman pro sušické kanonýry na dlouhou dobu zcela neprůstřelnou překážkou.

Luby poté postupně přidaly další tři branky, až minutu před závěrečným klaksonem stačil korigovat na konečných 5:2 Jakub Lejsek. Lubští hokejisté se radovali zaslouženě z prvního vítězství sezony, která se jim ale celkově výsledkově tentokrát moc nepovedla. Přesto jim patří velké poděkování za to, že tento klub s bohatou hokejovou tradicí stále drží pohromadě a bez přerušení hraje neustále mistrovské soutěže.

Poslední 20. kolo základní části této meziokresní soutěže je na pořadu tento víkend. V sobotu od 16.30 hodin budou ve Strakonicích bojovat Drahonice s Luby. V neděli je pro změnu na programu atraktivní derby mezi Sušicí a Horažďovicemi. Hraje se na zimním stadionu v Sušici v 16.00 hodin.

Béčko Klatov potvrdilo roli favorita.
Béčko Klatov potvrdilo roli favorita

Výsledky těchto duelů již pořadí v tabulce neovlivní. Jisté je, že pro Luby sezona končí, do nadstavby totiž postupují pouze čtyři týmy.

Karel Šot