Na druhou příčku se vyhoupl Start VD Luby s 9 body a skóre 35:18, který doma doslova rozdrtil TJ Drahonice.

Sušičtí hokejisté, kteří jsou třetím zástupcem Pošumaví v této soutěži mužů, prohráli s Katovicemi a v tabulce klesli na 5. příčku se ziskem 4 bodů a skóre 22:26.

Cehnice – Horažďovice 0:2

První třetina přinesla útočný hokej, hodně bruslení, ale vyložených šancí bylo poskrovnu. Rychlý a důrazný hokej pokračoval i ve druhé třetině, před oběma brankami bylo několik závarů, ale skóre se měnilo až v závěru třetiny, kdy horažďovický Panský dostal přesnou přihrávku na modrou čáru a v samostatném nájezdu se nemýlil. Tempo ve třetí třetině trochu upadlo, přibylo i vyloučení. Cehnice měla dokonce výhodu přesilovky 5 na 3, ale nevyužila ji. Naopak stejnou přesilovku tři minuty před koncem využil přesnou střelou Funda a jistil výhru zatím neporažených Horažďovic.

Třetiny: 0:0, 0:1, 0:1. Branky: Panský, Funda.

Katovice – Sušice 5:3

První i druhá třetina patřila hostům ze Sušice, kteří lépe bruslili i kombinovali, zaslouženě také vedli 2:0. V úvodní třetině se nejdříve trefil Košvanec po přihrávce Rendla, na 2:0 pak ve druhé třetině zvyšoval Skuhra, kterému asistoval Broža. To však bylo od hostů ze Sušice, kteří odjeli k zápasu jen s deseti hráči a gólmanem Šlajsem, na ZS ve Strakonicích vše. Domácí se totiž ve třetí třetině hodně zlepšili a otočili výsledek. Nejdříve snížili Divišem, pak sice Sušice opět Skuhrou zvýšila na 3:1, ale další góly následně stříleli jen domácí. Na 2:3 snižoval Němec a během posledních šesti minut stačily dát Katovice další tři branky (Diviš, Rataj, Mašek).

Katovice si výhrou polepšily, poskočily s 6 body na 4. příčku před Sušici, která je se 4 body pátá před posledními Drahonicemi. Ty mají body 3.

Třetiny: 0:1, 0:1, 5:1. Branky Sušice: Košvanec, Skuhra 2. Vyloučení: 6:4.

Luby – Drahonice 15:2

S Drahonicemi se utkaly Luby v novém ročníku poprvé a hned svému soupeři daly pořádnou nakládačku. Skóre otevřel ve 4. minutě Kamil Pikhart, hosté však po půl minutě srovnali na 1:1, ale to bylo od nich na dlouhou dobu všechno. Vzápětí se gólově prosadili lubští Jan Hůla a opět Kamil Pikhart. Ve druhé třetině Luby ovládly zcela hru, hráčům se dařilo i střelecky, svého soupeře deklasovaly poměrem 8:0. V závěrečné třetině pak přidaly domácí ještě čtyři branky a připsali si rekordní výhru. Výsledek upravili hosté kosmeticky až v poslední minutě svojí druhou brankou.

Lubští hokejisté si výhrou polepšili, poskočili na 2. místo tabulky. Opírali se o kvalitní výkon gólmana Libora Krse, který jim v minulém zápase v Sušici citelně chyběl, dařilo se i střelcům.

Třetiny: 3:1, 8:0, 4:1. Branky Lub: Kamil Pikhart 3, Rajšl 3, Radek Pikhart 2, Malát 2 Jindra 2, Topinka, Jan Hůla, Pavel Hůla.

Šlágrem 6. kola, které je na pořadu o víkendu, bude utkání dvou zatím nejlepších celků strakonického přeboru. Na zimním stadionu v Klatovech hostí v neděli 11. listopadu od 15.15 hodin Luby vedoucí tým tabulky HC Horažďovice. Na zimním stadionu v Sušici se hraje od 17.00 hodin utkání Sušice – Drahonice.

Karel Šot