Dva cenné body si odvezli hosté, kteří se odlepili ode dna tabulky a bodově se dotáhli na Sušici, která je s 8 body a skóre 42:47 na 4. místě tabulky. Luby na 5. místě mají skóre 38:47.

Tabulku s převahou vede Sokol Radomyšl (21 bodů) před HC Katovice (17 bodů), který ve Strakonicích hladce zvítězil nad HC Horažďovice. Horažďovičtí uzavírají tabulku přeboru se 7 body a skóre 44:62. Je jasné, že ani jeden ze zástupců Klatovska v letošním ročníku nebude usilovat o celkové prvenství. V jejich silách je uhrát alespoň konečnou 3. příčku, na které je zatím tým CZ Lease s 9 body.

Sušice – Luby 2:4

Hostům vyšla úvodní třetina i první část druhé třetiny, po které vedli 4:0. Domácí se snažili, ale střelecky se jim nedařilo. V cestě jim stál především skvělý gólman Libor Krs, který se po několikazápasové odmlce, zaviněné zraněním, vrátil opět do branky Startu. Ani čtyřbrankové vedení hostů však domácí Sušici nezlomilo. Od poloviny zápasu se postupně dostávala do tlaku a byla lepší. Stačila však vsítit jen dva góly, a to na pozorně hrajícího soupeře nestačilo.

Třetiny: 0:2, 2:2, 0:0. Branky: Karhan, Blažek – R. Pikhart 2, Zahálka, Straka. Vyloučení: 6:6.

Horažďovice – Katovice 0:7

Ačkoliv výsledek vypadá jednoznačně, byli hokejisté HC Horažďovice Katovicím vyrovnaným soupeřem. Vůbec se jim však nedařilo v zakončení, a to bylo klíčové. Podíl na hladké výhře Katovic mělo i zranění horažďovického brankáře Kuncla, který si již v úvodu první třetiny natáhl tříslo.

Třetiny: 0:2, 0:4, 0:1.

POZVÁNKA

Ve 13. kole se v sobotu 3. ledna utká na zimním stadionu v Písku od 13.20 hodin Radomyšl se Sušicí, v neděli 4. ledna se v Klatovech hraje od 15.15 hodin okresní derby Luby – Horažďovice a ve Strakonicích od 19.30 hodin zápas Katovice – Cz Lease.

Karel Šot