Indiáni porazili Mountfield 6:2 a Kristl ve 24. minutě otvíral skóre zápasu.

„Hradečtí špatně střídali, já zůstal volný na útočné modré a Miro Preisinger mě skvěle našel. Na nájezdy si docela věřím a i tenhle jsem proměnil. Byl to skvělý pocit, navíc jsme zápas vyhráli, a o to bylo vše ještě lepší,"svěřoval se plzeňský odchovanec.

Nervozita ho dostihla až těsně před zápasem. „V sobotu jsem hrál ještě za druholigové Klatovy, takže na přemýšlení nebyl ani čas. Trenéři i kluci se mě snažili povzbudit a já se také po pár střídáních uklidnil," uvedl mladý forvard, který v premiéře nastupoval ve čtvrté formaci s Preisingerem a Michalem Poletínem.

Před zahájením sezony se sice Kristl stěhoval ze Škodovky do Klatov, ale teď byl povolán zpět. „Nebylo lehké se s tím smířit, ale všichni zdůrazňovali, že cesta do prvního týmu je otevřena," podotkl útočník.

A vyšlo to. Plzeň měla na marodce Marcela Hossu i Ryana Hollwega a Kristl si svými výkony řekl o nominaci. Třeba v sobotním zápase s Pelhřimovem táhl Klatovy k výhře 8:4 dvěma góly a pěti asistencemi.

„V šesti zápasech druhé ligy jsem dal celkem jedenáct gólů a na dalších devět přihrál," upřesnil mladík.

„V Klatovech byl produktivní a proto jsme si Richarda vytáhli. Dali jsme mu šanci a on se odměnil solidním výkonem a gólem. Potřebuje se zlepšit v obranné fázi, ale jde o perspektivního útočníka," prohlásil Ladislav Čihák, asistent trenéra HC Škoda Plzeň.
Ani úspěšný vstup do extraligy ale Kristlovi místo v sestavě Škodovky nezajistil.

„Bude dál hrát v Klatovech, ale víme o něm a bude záležet, jak se bude prezentovat," zdůraznil Čihák.

Už zítra nastoupí Kristl za Klatovy v duelu s Pískem na jihu Čech.