Poprvé tu Indiáni načepovali Kohoutům potupnou desítku a ve 29. kole tentokrát slavil lídr výhru 6:0.

Západočeši o svém vítězství, kterým zakončili pětizápasovou sérii na domácím ledě, rozhodli v prostřední třetině, kdy čtyřikrát skórovali. Brankář Svoboda uhájil popáté čisté konto.

Plzeňští tak soupeři oplatili porážku 0:5 z Hané a navíc od toho monentu v soutěži jen bodují.

Včera si Škodovka protáhla bodovou šňůru už na třináct zápasů, z nichž dvanáct vyhrála. V první třetině to přitom na vysoké vítězství Plzně nevypadalo.

Domácí těžko zdolávali pohyblivou obranu nepříjemného soupeře a nepomohli si ani v přesilovce. Naopak Svoboda musel zasahovat proti Strapáčovi. A když už sám před Konrádem vypálil z otočky Kracík, gólman puk reflexivně vyrazil,
Žádná sláva.

Škodovka pokračovala v tlaku, ke Konrádovi se po forčekingu čtvrté řady natlačil obránce Sklenička a zblízka propasíroval puk do olomoucké klece. Gól potvrdil i videorozohodčí.

Ve druhé třetině se potom plzeňská mašina rozjela naplno.
Konráda nejprve zdálky prostřelil obránce Kaňák a svým prvním gólem v extralize zahájil brankové hody. Před půlkou zápasu se Škoda prosadila při signalizovaném trestu.

Kracík se ocitl sám na mezikruží, mohl střílet, ale ještě zamíchal hlavu obráncům a akci vyšperkoval přihrávkou na volného Indráka. Ten akci zakončil do odkryté branky.

Potupený Konrád přepustil místo náhradníkovi Faltrovi, ale i ten záhy kapitulova. A znovu to byla paráda. Nájezd dvou na jednoho táhl Stach, signalizoval přihrávku na vedle jedoucího Indráka, ale napálil puk k bližší tyči.
V závěru třetiny už na 5:0 zvýšil dalším gólem Indrák.

Ilustrační foto
Závěr domácí série. Na Indiány zaútočí Kohouti

Zdálo se, že se dál hraje jen o nulu brankáře Svobody, ale soupeř se ani za rozhodnutého stavu nevzdával a plzeňská jednička se ještě musela otáčet.

Zvlášť když se Škodovka  bránila v oslabení, ale Svoboda roztažený na brankovišti zůstal po sérii zákroků  nepřekonaný.
V 53. minutě potom matador Kratěna šestým gólem zpečetil debakl Olomouce, kde s hokejem začínal.
„Výsledek vypadá jednoznačně, ale i my jsme měli šance. Góly však dával jen soupeř. Vyhořeli jsme v koncovce,“ uznal olomoucký kouč Zdeněk Venera.

„Na Olomouc jsme se připravovali, zápas proti nepříjemnému soupeři ani tak nebyl lehký. Kluky bych chtěl pochválit za solidní a trpělivý výkon,“ říkal plzeňský kouč Ladislav Čihák. 

Před další reprezentační přestávkou čeká Plzeň ještě v neděli zápas v Hradci, což je souboj prvního s druhým.

Curling muži.
Italky byly nad síly Češek