„Dnes se rozhodně ode mne nic konkrétního nedozvíte. O týmu toho prakticky téměř nic nevím, neznám jeho sílu, velkou neznámou je pro mne i druholigová soutěž. Ale věřím, že s pomocí stávajícího asistenta a celého realizačního týmu hráče co nejdřív a co nejlíp poznám,“ uvedl kouč Jiří Kučera, který se po týdenním lyžařském odpočinku s rodinou ve Švýcarsku už zase moc těšil na hokej. Včera odpoledne ale ještě nevěděl, co konkrétního řekne večer svým novým svěřencům při prvním setkání. „Určitě jim ale nastíním své představy. Věřím, že se dohodneme a že tým pošlape. Do Klatov jsem přišel pomáhat, tak věřím, že nezklamu a že nějakou práci odvedu,“ dodal kouč před prvním klatovským tréninkem.

Jiří Kučera už v Klatovech v roli trenéra druholigových hokejistů působil v roce 2001 a na trenérské lavičce ve městě karafiátů se znovu publiku představí už zítra, kdy SHC Klatovy hostí Milevsko, které se v předchozím vzájemném utkání radovalo z těsné výhry 3:2. Klatované tak budou chtít zítřejšímu soupeři oplatit porážku a také potvrdit sobotní vítězství v Táboře.

Nový kouč bude mít k dispozici téměř kompletní kádr, chybět budou určitě dlouhodobě nemocní Hobl a Brožík. V dresu Klatov by se měly zítra objevit už avizované mladé posily, které klub získal z Plzně na střídavé starty do konce sezony. Obránci Radek Špiler, Petr Zeman, Jakub Kořínek a útočník Martin Heřman nejsou pro Kučeru z doby působení u plzeňským hokejových mladíků žádnou neznámou. „Jsou to kvalitní mladí hráči z ročníku, který se hokejově hodně povedl,“ uvedl na adresu posil.

Klatovským hokejistům patří v průběžném pořadí skupiny Západ šesté místo, na kontě mají 43 bodů. Jejich zítřejší soupeř nasbíral 57 bodů a je ve skupině Střed čtvrtý.

Zítřejší zápas prolínací části druholigové soutěže v Klatovech začíná v 18.00 hodin.