HC Klatovy – HC Vrchlabí 5:3


V první třetině byli favorizovaní hosté mírně lepší a v její poslední minutě šli do vedení, když se trefil Oppelt. I na začátku druhé třetiny měli hosté šance, pak se ale domácí vzchopili a po závaru zblízka vyrovnal Pacanda. Vrátit hostům vedení mohl Urban, ale v samostatném úniku si na Štekra nepřišel. Naopak na druhé straně pálil z mezikruží přesně k tyči Švarc – 2:1. Jenže před sirénou vymetl pavučinku v domácí brance veterán Filip a bylo srovnáno.


V úvodu poslední třetiny domácí trestuhodně zaspali a Štekr neměl šanci na střelu Bláhy. Vzápětí mohlo Vrchlabí vést o dvě branky, ale Novák tutovku neproměnil. Pak se na ledě přiostřilo a domácí hodně špatně nesli některé verdikty sudího Hucla, který mimochodem v minulosti oblékal právě klatovský dres. V závěru ale Klatovští předvedli bojovné srdce. V 55. minutě dokázal vyrovnat Krliš a za pouhých 17 vteřin se prodral hostujícími obránci Schleiss a mazácky zavěsil. Vítězství domácích podtrhl pár sekund před sirénou Švarc střelou do prázdné svatyně hostů.
„Kluci si za tím šli a pořád věřili. Zápas už se zdál zlomený, ale kluci ukázali bojovnost, tlačili se do brány a dokázali to otočit. Byl to kolektivní výkon, od gólmana přes obranu po útočníky. Dnes jsme to, jak se říká, odjezdili po prd…," pochvaloval si domácí trenér Vostřák, jedno negativum ale přece jen našel: „Měli jsme tam spoustu oslabení. Toho se musíme vyvarovat, tak mladý mančaft musí hrát disciplinovaně."


Třetiny: 0:1, 2:1, 3:1. Branky a nahrávky: 29. Pacanda (Uhlík, Topinka), 37. Švarc (Schleiss), 55. Krliš (Špaček, Kokoška), 56. Schleiss (Kaňák, Švarc), 60. Švarc (Kulhánek, Krliš) – 20. Oppelt (Šťastný, Filip), 39. Filip (Šťastný), 42. Bláha (Miškovský). Rozhodčí: Hucl – Oudes, Mertl. Vyloučení: 8:7 + Topinka (KLT) 10 min. Střely: 26:38. Diváků: neuvedeno.


SHC Klatovy: Štekr (Holub) – Kaňák, Špaček, Slavík, Kubík, Leština, Kulhánek, Schleiss, Beneš, Švarc, Pacanda, Uhlík, Topinka, Krliš, Vlček, Němec, Vavřička, Kokoška.