HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Klatovy 7:4

Aktivněji začali favorizovaní hosté a v 7. minutě je poslal do vedení Kristl. Jenže krátce poté šli na trestnou klatovští Houfek a Němec a domácí dokázali v přesilovce 5 na 3 vyrovnat. Neuplynuly ani tři minuty a Kukin lovil puk ze sítě znovu, to když Marek Hadrava našel přesně svého bratra Martina a ten mířil přesně.

Na začátku druhé části hry se podařilo hostům vyrovnat, když v početní výhodě mířil do černého Beran. Jenže uplynulo pouhých 54 vteřin a bratři Hadravové si zopakovali úspěšnou gólovou spolupráci. Hosté pak měli k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři, na brankáře Černého si ale nepřišli. Poté na trestnou zamířil Beran, který vyfasoval už druhou desítku během druhého zápasu za sebou, a přišel trest. Svůj hattrick zkompletoval Martin Hadrava.

Medvědům se střelecky dařilo i v poslední části hry, na jejímž začátku se nejprve trefil po závaru před Kukinem Kopic a brzy poté počtvrté v zápase mířil do černého Martin Hadrava. Za hosty pak sice po přihrávce Kristla snížil Beran, ale domácí si čtyřbrankový náskok vzali zpět po 27 vteřinách. V poslední minutě dal výsledku definitivní podobu Kristl, to už ale byla jen kosmetická úprava.

Třetiny: 2:1, 2:1, 3:2. Branky a nahrávky: 10. Vylíčil (Kasalý, Hadrava), 13. Hadrava (Hadrava), 24. Hadrava (Hadrava), 33. Hadrava, 42. Kopic (Bezděk), 46. Hadrava (Hadrava, Adam), 55. Šaur (Kasalý) – 7. Kristl (Marcel), 23. Beran (Holý), 55. Beran (Kristl), 60. Kristl (Beran, Tulačka). Rozhodčí: Schmejkal – Doležal, Klouček. Vyloučení: 5:4 + Beran (KLT) 10 min. Využití: 2:1.


HC Lední Medvědi Pelhřimov: Černý (Brunát) – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Jelínek, Wasserbauer, Adam, Hájek, Šaur, Kopic, Hadrava Martin, Bezděk, Vylíčil, Votápek, Kasalý F., Vysloužil, Baldwin, Hadrava Marek, Vantuch.


SHC Klatovy: Kukin (Lejsek) – Chalupa, Holý, Marcel, Houfek, Kubík, Slavík, Růžička, Tulačka, Kristl, Beran, Michel, Přikryl, Váchal, Němec, Beneš, Kepka, Topinka, Pacanda, Leština.


Reputaci si mohou klatovští hokejisté napravit ve středu 23. prosince na domácím ledě, kde v 17 hodin přivítají IHC Písek. Zápas to bude pikantní zejména pro zkušeného klatovského forvarda Vladislava Kubeše, který v Písku odehrál nemalou část své bohaté kariéry.