Do sobotního zápasu s Táborem nastupovali druholigoví hokejisté SHC Klatovy s cílem odčinit středeční domácí ostudnou porážku s Děčínem. Podařilo se, silného soupeře doma přehráli, ale byly to pořádné nervy.

Klatovy – Tábor 6:3

Po opatrném úvodu se jako první radovali domácí, když při přesilovce Klatov vše propálil Fiala. Jenže uteklo jen pár desítek vteřin a hosté vyrovnali. Náskok mohl domácím vrátit Baxa, ale gólmana hostů nedokázal překonat, stejně jako o několik minut později  Pavlis, který ujel hostující obraně. Jenže mířil vedle. V 17. minutě už ale udeřilo. „Tlačte se do brány," křičel domácí kouč Mužík na své svěřence, ti ho poslechli a výsledkem byla trefa Baxy. Vzápětí hosty podržel Panec, který vychytal Mainera. Jenže po přestávce se v brance dlouho neohřál, vyhnal ho z ní Vizinger. Klatovy pak sice lehkomyslně promrhaly dlouhou výhodu dvou hráčů v poli, ale při přesilovce 5 na 4 se ve 27. minutě nechytatelnou bombou do víka prezentoval Martinec. Po tomto gólu se do hlavní role obsadil hlavní rozhodčí, který jen do konce třetiny rozdal třináct dvouminutových trestů, a tak se pět na pět prakticky nehrálo. Více to vyhovovalo hostům, kteří dokázali snížit.

Poslední část hry dlouho nabízela spíše nepřesné přihrávky, než pěkný hokej, ale vše vynahradila svou dramatičností poslední pětiminutovka. Domácím sice dal třígólový náskok Maxa, jenže pak se nechal zbytečně na pět minut vyloučit Baxa, hosté toho využili k power play a trestali, když obrovskou chybu udělal domácí gólman Pravda. Vzápětí ji ale odčinil, když pochytal další tutovky. V poslední minutě šly Klatovy po vyloučení Steinera dokonce do tří, ale proti šesti soupeřům předvedla trojice Maxa, Martinec, Kocman heroický výkon, jenž dokonce korunovala gólem do prázdné branky.

„Zlaté tři body," oddychl si po utkání klatovský trenér Radek Mužík, který ale neskrýval, že je hodně nespokojen s nedisciplinovaností svých svěřenců. „My vedeme 4:1 a místo abychom si hráli svoji hru, necháme se vylučovat a pustíme je zpět do hry. A to, co jsme předvedli v závěru utkání, je zkrátka nemožné a neomluvitelné. Mohli jsme přijít o tři body. Budou padat pokuty," prohlásil kouč.

Statistiky

Třetiny: 2:1, 2:1, 2:1. Branky a nahrávky: 8. Fiala (Martinec), 17. Baxa (Kocman), 24. Vizinger (Pavlis), 27. Martinec (Fiala , Maxa), 56. Maxa (Kocman), 60. Kocman  - 9. Mrkvička (Nedorost), 32. Kolomý (Liška), 59. Seidl (Pulčík, Havran). Rozhodčí: Grech - Belko, Hynek. Vyloučení: 13:13 + Baxa (KLT) 5 + do konce utkání, Havran (TAB) 10. Diváků: 330.

SHC Klatovy: Pravda (Smejkal) - Fiala, Martinec, Mrázek, Zeman, Hucl, Blumentrit, Petráček - Baxa, Steiner, Pavlis, Topinka, Pouska, Maxa, Hobl, Kocman, Čuban, Mainer, Vondryska, Vizinger. Trenér: Mužík.