„Do Tábora jsme jeli v hodně omlazené sestavě. Stále nás totiž trápí zranění, takže jsme na jih vzali také reprezentanty do 18 let Slaninu s Kremláčkem a Adamcem. V průběhu zápasu se nám navíc zranil David Roubal,“ litoval kouč klatovských hokejistů.

„V první třetině jsme podali dobrý výkon, ale šance, které jsme měli, zůstaly nevyužity. Je to škoda. Kdybychom se dostali do vedení, zápas by se možná vyvíjel úplně jinak,“ pokračoval.

Na každý pád, hokejisté Tábora nápor Západočechů se štěstím přežili a sami v závěru třetiny využili přesilovku a ve druhé třetině nastříleli další tři branky. „V kabině jsme si pak řekli, že chceme vyhrát alespoň třetí třetinu, což se nám nakonec povedlo. Ale i domácí měli své šance a nás několikrát podržel brankář,“ uznal trenér Michala Straka.

Další utkání hrají klatovští hokejisté v sobotu od 17.30 hodin na domácím ledě. Do Klatov přijede vedoucí tým tabulky – SC Kolín.

HC Tábor - SHC Klatovy 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Zayml (Seidl, Havelka), 24. Heřman (Hajič), 28. Šulek (TS), 37. Pejchal (Prášek, Hajič), 54. Šulek (Dančišin, Bárta) – 46. Uhlík (Adamec, Procházka), 53. Procházka (Uhlík, Princl). Rozhodčí: Kraval – Zimmermann, Sedláček. Vyloučení: 4:5 + Šiller (Klatovy) 5 minut + do konce utkání. Využití přesilovek: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 48:30. Diváci: 821. Sestava Klatov: Micka (Čech) – Slavík, Sysel, Šiller, Leština, Walter, Kremláček – Adamec, Hasman, Slanina, Princl, Uhlík, Reitspies, D. Roubal, Matiášek, Procházka, Hajšman. Trenéři: Michal Straka, Ivan Vlček.