Na domácím ledě potvrdili roli favorita – před zápasem byli na 3. místě, Klatovy na předposledním, 16. místě druholigové tabulky.

HC Sokolov - SHC Klatovy 6:3

Domácím vyšel náramně vstup do zápasu. V čase 0:38 byl vyloučen klatovský Martinec a Sokolov za dvanáct sekund přesilovku využil. Sokolov si vytvořil další šance, v 10. minutě zachránila Klatovy tyčka, ale již ve 12. minutě domácí zvýšili brankový náskok. Klatovy hrály v oslabení a daly si vlastní gól. Domácím to nestačilo a čtyřminutovou přesilovku využili, ve 13. minutě zvyšoval na 3:0 Kverka. Další gól již v první části hry nepadl, diváci viděli jen bitku, po které následovalo vyloučení na obou stranách.

Hned ve 21. minutě mohli Sokolovští svůj náskok navýšit z trestného střílení, ale Tomáš Rohan na Polívku v klatovské brance nevyzrál. Klatovům se podařilo snížit ve 25. minutě po brance Topinky a vzápětí měly výhodu přesilové hry. Klatovští soupeře zavřeli před brankou, ale gól se jim dát nepodařilo. Domácí si tříbrankové vedení vzali zpět ve 33. minutě, a jak jinak, než v přesilovce. Sokolov ožil a gólman Polívka musel ukázat své kvality při šanci Půlpána i následném oslabení 3 na 5, v závěru třetiny vychytal i sólový únik Kverky,
Klatovští dali hned na začátku třetí třetiny Sokolovu další „dárek" v podobě dvou přesilovek 5 na 3. Hosté dvojnásobné oslabení ubránili, ale v pokračující

přesilovku už Sokolov využil a Kverka, který tak završil hattrick, zvyšoval na 5:1. Sokolov byl při chuti, ale gólman Polívka mu nedovolil navyšovat skóre. V 53. minutě musel opět čelit trestnému střílení a opět byl proti Tomáši Kverkovi úspěšný. Na druhé straně se dostal do velké šance klatovský Kepka, ale i gólman Sokolova Hruška ukázal, že umí. Zdálo se, je „hotovo", ale Klatovy to nevzdávaly a dvěma brankami zdramatizovaly utkání. Nejdříve se v 54. minutě přesně trefil Pacanda a v 55. minutě snižoval na 3:5 v přesilovce Vondryska. Sokolov si musel vzít oddechový čas, aby se hráči ze dvou rychle inkasovaných branek vzpamatovali. Ještě větší zdramatizování měl na hokejce klatovský Bouček, který ve vlastním oslabení ujel, ale brankář Hruška ho dokázal vychytat. Klatovy pak vsadily vše na jednu kartu a v čase 57:47 odvolaly gólmana. Branku se jim nepodařilo dát, naopak třináct sekund před závěrečnou sirénou pečetil výhru Sokolova do prázdné branky Šik.

Třetiny: 3:0, 1:1, 2:2. Branky a nahrávky: 1. T. Rohan (Kverka, Přindiš), 12. Sýkora (Půlpán, Schusser), 13. Kverka (T. Rohan, M. Rohan), 33. Kverka (Vaněk, Jeník), 45. Kverka (M.Rohan, Kuběna), 60. Šik (Kuběna) – 25. Topinka (Pejchar), 54. Pacanda (Kubeš, Žáček), 55. Vondryska (Martinec, Beran). Rozhodčí: Kostourek – Couba, Kokrment.

Sestava SHC Klatovy: Polívka (Lavička) – Martinec, Blumentrit, Žáček, Bouček, Nejdl, Reiniger – Hobl, Bastl, Beran, Pacanda, Kubeš, Topinka, Pejchar, Vondryska, Pondělík, Pitel, Kepka

V dalším kole se klatovští hokejisté představí na domácím ledě. Ve středu 21. ledna hostí od 18 hodin Jindřichův Hradec. V sobotu 25. ledna pak hrají v Jablonci.