Vítězové ve složení Jakub Skolek, Jakub Kutil, Erik Vachoušek, Petr Vítovec, Petr Bouzek, Ondřej Důlovec, Josef Pučelík, Martin Zeman, Radek Farný a Petr Mrázek odehráli celý finálový turnaj bez porážky a zaslouženě dosáhli na konečné prvenství.

Remízu 1:1 uhráli s klatovským gymnáziem, pak ale porazili nečekaně několikanásobného vítěze tohoto přeboru Střední průmyslovou školu (SPŠ) Klatovy 3:0, Střední školu zemědělskou a potravinářskou (SŠZP) Klatovy 7:1 a Střední odbornou školu (SOŠ) Sušice 8:2, a tak přebornický titul je ve správných rukou.

Tradiční soutěž se uskutečnila na zimním stadionu v Klatovech, pořadatelem byla Okresní rada školních sportovních klubů a komise sportů a her Pošumavského sportovního sdružení Klatovy, ředitelem finále byl Josef Andrle. Hrálo se systémem každý s každým, zápasy odřídila dvojice kvalifikovaných rozhodčích Petr Adamec a Aleš Peksa.

Na druhé místo dosáhla SPŠ Klatovy, která kromě porážky od vítězné obchodní akademie uhrála nečekaně jen remízu 3:3 se SOŠ Sušice. Když pak ale shodně 3:1 porazila gymnázium a SŠZP, na stříbrnou příčku to stačilo.

Třetí místo obsadilo družstvo klatovského gymnázia. To vysokými výsledky sice porazilo SOU Sušice (6:0) a SŠZP (13:0), uhrálo cennou remízu s celkovým vítězem 1:1, ale v důležitém utkání se SPŠ prohrálo, a to rozhodlo.

V zápase o předposlední příčku nakonec uspěla SOŠ Sušice, která v přímém souboji dokázala vysoko porazit tým SŠZP Klatovy 12:0.

Konečné pořadí: 1. OA Klatovy, 2. SPŠ Klatovy, 3. Gymnázium Klatovy, 4. SOŠ Sušice, 5. SŠZP Klatovy.

Karel Šot